Nieuwe oogst bij Sociale Moestuin

27 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het bewonersinitiatief de Sociale Moestuin Sliedrecht begint langzaam maar zeker vorm te krijgen. De eerste oogst is verkocht aan de Heeren van Slydrecht waar deze biologisch geteelde groenten zijn verwerkt in heerlijke gerechten. Op de afgelopen Late Summer Fair in Sliedrecht heeft de Sociale Moestuin groente en fruit uitgedeeld. Ondertussen is de volgende lading groente, bietjes, spitskool en andijvie klaar om geoogst te worden. Vrijdag 5 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur 's ochtends zijn deze groenten te verkrijgen op het terrein van de Sociale Moestuin Sliedrecht, naast de korfbalvelden aan de Thorbeckelaan in Sliedrecht. De ingang is tussen de korfbal en buurtcentrum de Havik. ,,Wees er snel bij want op is op", raadt Mirjam Lankreijer aan.

Bezoekers kunnen dan tevens kennismaken met de tuin en de vrijwilligers. De Sociale Moestuin Sliedrecht is nog steeds op zoek naar meer vrijwilligers die een aantal uurtjes per week de handen uit de mouwen willen steken. Lankreijer: ,,Er moet nog veel gebeuren in de aanleg en onderhoud van de tuin en vele handen maken licht werk. Ook kunnen we nog goed tuingereedschap gebruiken. Staat er in uw schuur nog een goede schop, spade, hark, schoffel, dan kunnen we die goed gebruiken. Ook grotere machines zoals bijvoorbeeld een bodemfrees of een motor-heggenschaar zijn zeer welkom."

Voor het meest actuele nieuws, volg de Sociale Moestuin via twitter: @SocialeMoestuin en via Facebook: www.facebook.com/sociale.moestuinsliedrecht.

advertentie
advertentie