Hoogste punt nieuwbouw Waerthove

28 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De nieuwbouw van verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht, onderdeel van Rivas Zorggroep, heeft donderdag 27 september het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt. De medewerkers van Bouwbedrijf De Vries en Verburg hesen hier drie vlaggen waaronder de Rivas-vlag. Voor alle medewerkers en bewoners was er gebak om dit te heugelijke feit te vieren.

De Nederlandse driekleur werd op het dak van de groepswoningen voor bewoners met dementie gehesen. Deze panden worden gerealiseerd aan de kant van het park tussen de Kerkbuurt en de Wilhelminastraat. De bewoners gaan hier wonen volgens de principes van kleinschalige zorg waarbij hun wensen en gewoontes centraal staan. Naar verwachting worden de groepswoningen komend voorjaar opgeleverd.

Verpleeghuis Waerthove wordt sinds begin dit jaar ingrijpend veranderd met nieuwbouw en renovatie. ,,We willen professionele zorg bieden waarbij individuele en persoonlijke aandacht centraal staan", zegt Twan van den Munckhof, regiomanager bij Rivas. In Waerthove is alle zorg onder één dak met onder andere verpleeghuiszorg, dagbehandeling, revalidatie, thuiszorg, fysiotherapie en ergotherapie.

Het officiële startsein voor de nieuwbouw werd in maart gegeven. Op dit moment wordt de nieuwe keuken gebouwd en volgt de verbouwing van het restaurantgedeelte. Na de oplevering van de groepswoningen begint in het najaar van 2013 de volgende fase van de nieuwbouw: de appartementen voor bewoners met een lichamelijke beperking. Hier worden 56 appartementen gerealiseerd. De bewoners leven hier zelfstandig met zorg in de nabijheid. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden in de loop van 2014 afgerond.

advertentie
advertentie