Zevende seizoen Sunday Jazz start met Simon Rigter

28 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Gedurende zes seizoenen heeft Bigband Blast!, in samenwerking met de theatergroep van De Lockhorst en Stichting Sliedrecht & Cultuur, het jazz-minnend publiek op een groot aantal unieke concerten getrakteerd. Seizoen zes sloot op 15 april in stijl af met de 82-jarige flügelhorn-virtuoos Ack van Rooyen. Op zondag 14 oktober gaat het zevende seizoen van start met als speciale gast saxofonist Simon Rigter.

Simon Rigter was al eens eerder de speciale genodigde van Bigband Blast! in De Lockhorst. Simon werd geboren in 1973 in Leiden en groeide als zoon van saxofonist Bob Rigter op in een muzikaal milieu. Op tienjarige leeftijd kreeg hij klassiek dwarsfluitles en op twaalfjarige leeftijd begon hij met de saxofoon. Van 1989 tot en met 1996 studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij les kreeg van de bekende saxofonist/klarinettist John Ruocco. Daarna studeerde hij aan het Hilversums conservatorium bij Ferdinand Povel, die op 20 april 2008 Sunday Jazz gastspeler was.

Simon heeft cd's opgenomen met The Dutch Jazz Orchestra, The Jazz Orchestra of the Concertgebouw, The Rotterdam Jazz Orchestra, The Reeds, Curtis Fuller, Slide Hampton, John Marshall, Cees Slinger, Victor Kaihatu, Peter Beets, Ruud Breuls, Erik Doelman, en vele anderen. Hij trad op met George Coleman, Elvin Jones, Joe Cohn, Jim Rotondi, Nancy Marano, Alvin Queen, Ferdinand Povel, Ruud Jacobs, Pim Jacobs, Frans Elsen, Rob van Kreefelt, Peter Beets, Marco Kegel en vele anderen. Met een aantal van hen tourde hij door China, Denemarken, Duitsland, Ierland, India, Israel, Jamaica en Japan. Hij maakt vast deel uit van The Dutch Jazz Orchestra , The Jazz Orchestra of the Concertgebouw, The Rotterdam Jazz Orchestra, The Reeds, Saxologie, The Sjoerd Dijkhuizen/Simon Rigter Quintet, The Simon Rigter Quartet, The Ruud Breuls/ Simon Rigter Quartet, Peter Beets's the Blues Goes Latin, The Erik Doelman Quartet.

Naast zelf musiceren geeft Simon les aan het Codarts-instituut te Rotterdam.

De aanvang van het concert op zondag 14 oktober is om 15.00 uur in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 in Sliedrecht. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij: Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, 0184-413046 en aan de kassa van De Lockhorst.

Zie ook www.bigbandblast.com voor de laatste nieuwtjes van Bigband Blast! en Sunday Jazz.

advertentie
advertentie