Vrouwen v.v Sliedrecht slaan toe in tweede helft

30 september 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na een matige eerste helft heeft het Sliedrechtse vrouwenteam de tweede helft benut om duidelijk toe te slaan tegen GVV'63. Met een 4-1 overwinning als gevolg. Dit betekent de derde zege op rij voor de voetbalvrouwen.

De 0-0 ruststand gaf aan dat Sliedrecht alle moeite had met de opponent uit Gameren, een ploeg die al jaren in de top van de voerde klasse meedraait. Hoewel geplaagd door afwezige speelsters (wat trouwens ook gold voor Sliedrecht), was GVV'63 vooral via goed middenveldspel de bovenliggende partij. Sliedrecht was onzuiver en onrustig in de passing, zodat van een fatsoenlijke aanvalsopbouw zelden sprake was. Bovendien werd de aanvalslinie goed in bedwang gehouden. Aan de andere kant bleek de buitenspelval die Sliedrecht hanteerde een sterk wapen in het beteugelen van het gevaar van GVV-kant, maar kon niet voorkomen worden dat er enkele gevaarlijke situaties ontstonden die echter onbenut werden gelaten. Sliedrecht brak in de tegenstoot af en toe wel door met mogelijkheden voor Sera de Bruin en Daphne Lansink, maar verder werd de aanvalslinie goed van de goal weggehouden door een sterk spelend centraal verdedigingsduo.

Enkele omzettingen in combinatie met meer felheid in het spel, zorgden voor een betere bezetting van het middenveld. GVV'63 kreeg minder ruimte om te voetballen, en de druk op hun laatste linie werd gaandeweg opgevoerd. Sharon Goedhart en Sera de Bruin konden vaker gevaarlijk doorkomen, gevoed door een actief en bijsluitend middenveld. Met een geconcentreerd spelende defensie daarachter was Sliedrecht inmiddels de sterkere partij in het veld.

Na 65 minuten wist Sera op aangeven van Sharon de score te openen: 1-0. Binnen vijf minuten kon Sera opnieuw de felicitaties in ontvangst nemen, nu op aangeven van Claudia Fortuin. GVV'63 wist weliswaar de spanning terug te brengen, maar verder dan een tegengoal liet Sliedrecht het niet komen. In de laatste vijf minuten zette Sera met haar derde goal, een onvervalste hattrick dus voor haar. Het slotakkoord kwam van de schoen van Sharon na een fraaie combinatie tussen Sera en Daphne: 4-1.