Een dikke onvoldoende voor Sliedrecht Sport

10 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

ROTTERDAM - Voor de volleybalsters van Sliedrecht Sport begint het nieuwe seizoen komend weekeinde met een dubbelprogramma in het noorden van Limburg. Zaterdagavond gaat de selectie van coach Appie Krijnsen op bezoek bij concurrent VC Weert, zondagmiddag staat de lastige uitwedstrijd in Meijel bij Peelpush op de agenda. Een pittig begin van de competitie derhalve, nauwelijks een week na de verloren Supercup match in Rotterdam, waar Sliedrecht Sport danig teleurstelde. In een omvangrijk foutenfestival lag de kampioen van Nederland nadrukkelijk in de knoop met zichzelf en verzuimde het op belangrijke momenten in de wedstrijd het initiatief naar zich toe te trekken.

Door Wim van Mourik

Trainer-coach Appie Krijnsen was kort maar krachtig in zijn commentaar: ,,Dit was dik-en-dik onvoldoende. Er waren twee speelsters die hun niveau haalden en dat is te weinig om zo'n wedstrijd te winnen. Onvoorstelbaar wat ik heb gezien. Zeker als je het hoge niveau van de trainingen in diezelfde week erbij in ogenschouw neemt. We zullen deze week intensief op zoek gaan naar de oorzaak van dit falen, want ik blijf erbij dat wij het beste team van Nederland hebben."

Sliedrecht Sport, met spelverdeelster Inge Molendijk terug in de basis na haar pinkblessure, nam in de eerste set meteen het initiatief maar hield de hete adem van VC Weert in de nek en wist de eerste set uiteindelijk ternauwernood winnend af te sluiten: 27-25. Vanaf de tweede set nam de onrust toe binnen het team en speelde het rommelig en onsamenhangend. Onder leiding van de Oranje internationals Angelique Vergeer en Yvonne Beliën en met een optimaal gemotiveerde ex-Sliedrecht Sporter Samanta Jimenez groeide VC Weert in de wedstrijd en wist het - mede geholpen door een tweetal discutabele arbitrale beslissingen - op cruciale momenten toe te slaan: 24-26, 23-25. Na de derde set bleek het verzet van Sliedrecht Sport gebroken en kon VC Weert zich opmaken voor een feestje: 25-19.

De teleurstelling was na afloop af te lezen van het gezicht van team-captain Mariska Koster. ,,Wij krijgen logischerwijze de favorietenrol toebedeeld als nationaal kampioen, maar eigenlijk zijn wij daar niet zo mee bezig. Wij willen gewoon lekker spelen en dan komen de resultaten vanzelf. Deze week wordt er weer gewoon keihard getraind en ik heb er alle vertrouwen in, dat we komend weekeinde er weer helemaal staan."

advertentie
advertentie