Dames v.v. Sliedrecht eenvoudig langs Almkerk

15 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De voetbaldames van Sliedrecht hebben de vooraf als lastig betitelde thuiswedstrijd tegen Almkerk als een redelijk eenvoudige klus geklaard door de gasten met 6-0 naar huis te sturen. Uitgaan van eigen kracht, vroegtijdig druk zetten op de tegenstander en het middenveld in handen nemen, waren samen met slagvaardig omgaan met de gecreëerde kansen bepalend voor de ruime overwinning. De vierde op rij.

Al na vijf minuten lag de 1-0 achter de Almkerkse keeper. Die vergiste zich in de snelheid van Sera de Bruin die de bal nog net opzij kon leggen voor Sharon Goedhart. Zoals zo vaak was die goed meegelopen om toe te kunnen slaan. Almkerk liet zich zeker ook gelden en deed dat vooral door het goed op elkaar ingespeelde aanvalsduo in stelling te brengen met doorkopballen en positiewisselingen. Zo werd de verdediging soms aardig op de proef gesteld, maar de afwerking van Almkerk was onzuiver. Slechts een enkele keer hoefde Ilse Verwijs redding te brengen. De meeste schietkansen verdwenen naast of over het doel. Daarnaast liet de goedwerkende buitenspelval menige aanvalspoging in de kiem smoren.

Aan de andere kant bleek Sliedrecht doeltreffender om te gaan met de kansen. Sera was sneller dan haar opponent en trok in samenwerking met Walla Al Jaboury vaak de verdedigingslinie uit elkaar. De ruimte die hierdoor ontstond voor Sharon had in enkele situaties beter benut kunnen worden. Het was Sera die de ploeg evenwel met twee treffers naar een comfortabele 3-0 leidde, waarna Claudia Fortuin uit een goede combinatie de ruststand bepaalde op 4-0. Een voorsprong die gezien het aantal kansen nog ruimer had kunnen uitvallen.

Zoals te verwachten startte Almkerk na rust feller in een poging om een doelpunt te forceren en de wedstrijd te laten kantelen, maar tot grote kansen leidde dit kortdurende offensief niet. Mede omdat Sliedrecht de druk op de tegenstander hield, vroegtijdig liep te storen en achterin scherp werd gedekt. In plaats van een tegentreffer waren de beste kansen opnieuw voor de thuisploeg. Claudia was daarbij opnieuw doeltreffend na een puike combinatie met Walla: 5-0. Sera tekende voor de zesde, door de bal zowaar met links langs de doelvrouw te schuiven.

advertentie
advertentie