John van Heteren trekt stijgende lijn door

16 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM / SLIEDRECHT - Bij een limietwedstrijd in Gorinchem verschenen zeventien zwemmers van DWF aan de start. Zij moesten stand zien te houden in een zeer sterk deelnemersveld met ondermeer NK- en EK-gangers. John van Heteren liet hier zien dat het pad dat hij vorige seizoen is ingeslagen nog steeds de goede weg is. Met vier pr's (50 vlinder, 100 vrij, 200 vrij en 400 vrij) rijker keerde hij meer dan tevreden huiswaarts.

Liza Kooring deed hier met haar drie pr's (50 vlinder, 50 school en 50 vrij) niet voor onder. Het lijkt erop dat zij haar draai heeft gevonden in het zwemwater en dat haar prestatie van vorige week geen toeval was. Voor Isabella de Lange en Sacha van Aalst waren er ieder twee pr's. Isabella deed dit op de 50 rug en de 50 vrij terwijl Sacha haar pr's op de 50 vlinder en 50 vrij zwom.

Nikki Paans, Chémène de Klein, Evi Mijnster, Daniel van Loon en Nick Hogendoorn zwommen allen één pr. Voor Daniel zeer bijzonder omdat dit na drie wedstrijden zijn allereerste pr is in zijn DWF-loopbaan.

In oktober staan er geen wedstrijden meer op het programma. Op 3 november komt DWF aan de start in Vlaardingen voor de tweede wedstrijd in de ZRO-competitie. Hier zal Jelle van Tuijl (2001) zijn opwachting maken als debutant bij de jongens minioren 6. Na deze wedstrijd zal blijken in welke poule DWF zal gaan zwemmen.

advertentie
advertentie