Horror-service als handelsmerk

17 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

MEIJEL - In haar derde seizoen bij Sliedrecht Sport wil midspeelster Lynn Thijssen (20) voor zichzelf belangrijke stappen maken naar volwassenheid in het volleybal. In de zomer van 2010 kwam de uit het Brabantse Haps afkomstige CIOS studente over uit het talententeam van HAN Volleybal uit de regio Nijmegen, waar zij haar eerste ervaringen opdeed met de huidige trainer-coach Appie Krijnsen.Inmiddels is Lynn uitgegroeid tot een stabiele factor binnen de selectie van Sliedrecht Sport en heeft zij een reputatie gevestigd met haar belangrijk handelsmerk: de horror-service, zoals haar voormalige teamgenote Samanta Jimenez (nu bij VC Weert) het ooit omschreef.

Door Wim van Mourik

Deze service van Lynn behoorde afgelopen weekeinde tot het meest opmerkelijke wapenfeit uit het eerste speelweekeinde in het nieuwe volleybalseizoen in de Eredivisie. Zondag in Meijel kwam Lynn bij een 23-13 achterstand in de derde set (1-1 in de wedstrijd) aan service met alle gevolgen van dien: aan de overzijde brak bij Peelpush de paniek uit en een aantal minuten later werd het rondedansje door de speelsters van Sliedrecht Sport gemaakt: 23-25.

Zelf blijft Lynn nuchter en bescheiden over de ophef en het enthousiasme over deze opmerkelijke opslagserie. ,,We waren in de derde set niet goed bezig: veel fouten en ballen die onnodig uit werden geslagen. Ik wilde met de service proberen een toch nog redelijk slotstuk te geven aan die set, maar natuurlijk nooit met de gedachte, dat het nog gelijk zou worden. Vervolgens tracht je zo goed mogelijk je concentratie vast te houden en als je dan zo'n serie uiteindelijk af mag sluiten met een zuivere ace, dan is dat natuurlijk wel even kicken!"

Diegene, die regelmatig wedstrijden bezoekt van de huidige kampioen van Nederland, weet inmiddels dat de opslag van Lynn Thijssen de tegenstander aan de overzijde van het net in hoogste staat van paraatheid brengt. Het zijn over het algemeen floaters, die de tegenstander zwierend en zwabberend op zich af ziet komen en die dan plotseling, als door extreme zwaartekracht gedreven, op onverklaarbare wijze recht naar beneden op de vloer ploft. Dit tot wanhoop van menig coach bij de tegenstander, zoals ook trainer-coach Johan Leenders van Peelpush afgelopen zondag tot tweemaal toe tevergeefs in een time-out vluchtte om de balans in die opslag serie te verstoren.

De krappe zege op Peelpush maakte het mooie weekend compleet voor Sliedrecht Sport nadat zaterdag aartsrivaal VC Weert al met 0-3 was verslagen. ,,We hadden natuurlijk nog iets recht te zetten na de mislukte Supercup-wedstrijd in Rotterdam, waar we veel te gespannen en nerveus liepen te volleyballen. Nu was er sprake van minder druk en liep de wedstrijd op rolletjes. Iedereen had dan ook een heerlijk gevoel na afloop en dat zette zich door in Meijel, waar wij overigens wel behoorlijk aan de bak moesten. Deze week ben ik vrij van school en toen ik maandag zat te studeren, betrapte ik mij erop steeds op mijn laptop te switchen naar de website van Sliedrecht Sport om nog eens extra na te genieten van de foto's van de wedstrijden, hahaha."

De nieuwe status van Sliedrecht Sport als landskampioen vergt van het team een nieuwe wijze van het benaderen van iedere wedstrijd: ,,Je ziet het afgelopen zondag aan Peelpush: iedereen wil graag winnen van de kampioen van Nederland, en dat maakt soms extra krachten los. Dat weet ik ook nog wel uit vorige seizoenen toen wij zelf opkeken tegen teams als VC Weert en TVC Amstelveen. De wil daarvan te winnen geeft extra energie en daar moeten wij dit seizoen goed op ingesteld zij : absoluut niemand onderschatten en iedere wedstrijd uiterst geconcentreerd benaderen en uitvoeren."

Lynn Thijssen is zich bewust van het feit de afgelopen twee seizoenen enorme progressie te hebben gemaakt . ,,In het eerste seizoen wist ik dat ik veel en vaak op de bank zou zitten, maar door extra hard te trainen heb ik in dat seizoen enorm veel geleerd. In de voorbereiding en start van het tweede seizoen heb ik veel speeltijd gekregen, mede vanwege het feit dat Brecht Gijsbertsen nog in Australië zat. En dat ging heel lekker. Jammer genoeg was die speeltijd in de slotfase van het seizoen minder, maar nu in het derde seizoen gaat het weer prima en geeft zo'n weekeinde als dat in Limburg weer heel veel extra zelfvertrouwen." Lynn kijkt dan ook reikhalzend uit naar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, aanstaande zaterdagavond in de Stoep tegen Twente (voorheen Pollux). ,,Wij hebben er allemaal enorm veel zin in en willen voor het eigen thuispubliek absoluut weer eens ouderwets knallen. Pollux, of eigenlijk Eurosped TVT, het is even wennen, heeft een goed team dat wij wederom niet zullen onderschatten."

,,En als dat achter de rug is, gaan wij de koffers pakken voor Azerbeidzjan! Het worden drukke weken, maar laat maar komen, ik heb super veel zin in."

advertentie
advertentie