Interactieve bijeenkomst 'Hoe wil jij bevallen?'

19 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM / SLIEDRECHT - In het Grand Café van Het Gasthuis vindt 1 november een interactieve bijeenkomst plaats met als titel 'Hoe wil jij bevallen?' Van 19.30 tot 21.00 uur kunnen geïnteresseerden vanuit deze Rivas-locatie gratis de live webcast vanuit Utrecht volgen.

In de media zijn veel berichten over bevallen, maar vrouwen die zwanger zijn (of willen worden), zijn hierover nog maar weinig zelf aan het woord geweest. Daar wil de NVOG (de beroepsvereniging van gynaecologen en verloskundigen) verandering in brengen met een interactieve bijeenkomst. De centrale bijeenkomst vindt plaats in het UMC Utrecht. Onder leiding van een onafhankelijk voorzitter wordt daar door gynaecologen, verloskundigen en cliënten gesproken over onderwerpen.

Via een 'live stream' is deze bijeenkomst in bijna 30 andere ziekenhuizen, waaronder het Beatrixziekenhuis, te volgen. Met behulp van Twitter, SMS en e-mail kunnen de deelnemers aan die regionale bijeenkomsten live reageren op wat er wordt gezegd en uiteraard ook vragen stellen. Ter voorbereiding op de avond is het nu al mogelijk vragen te stellen en reacties te geven. Dit kan via Twitter (#hwjb), Facebook (www.facebook.com/hoewiljijbevallen), internet (www.hoewiljijbevallen.nl) of via e-mail (voorlichting@nvog.nl). Alle vragen en reacties worden geïnventariseerd en de meest gestelde vragen/stellingen komen 1 november zeker aan de orde.

In Gorinchem staat de bijeenkomst onder leiding van de heer Derksen, gynaecoloog in het Beatrixziekenhuis. Samen met collega-gynaecologen, verloskundigen en verpleegkundigen van de afdeling gynaecologie en verloskunde van het Beatrixziekenhuis zal hij vragen vanuit de zaal beantwoorden.

Deze interactieve bijeenkomst wordt gehouden in het Grand Café van verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg in Gorinchem. Iedereen die zwanger is (of wil worden), partners en andere geïnteresseerden zijn welkom. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de bijeenkomst start om 19.30 uur.

Belangstellenden kunnen zich voor deze bijeenkomst aanmelden door een mailtje te sturen aan fieneke@live.nl of te bellen met (0183) 64 42 16. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie over Rivas, het Beatrixziekenhuis en de afdeling verloskunde en gynaecologie kan contact worden opgenomen met Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief). Of kijk op www.rivas.nl.

advertentie
advertentie