Jan Blokland Koploper in strijd om biljartbokaal

23 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - In de onderlinge wintercompetitie tussen de Graafstroom-kernen om de Theo van Zessen Biljartbokaal is Jan Blokland (team Bleskensgraaf) koploper met 20 punten. Ook Jacques v/d Vlist (Lukkie Klos Wijngaarden) en Bas Stuij (Molenaarsgraaf) haalden 20 punten, maar hadden meer beurten nodig.

De meest spannende pot ging tussen Wim de Groot (Wijngaarden) en Jan Bakker uit Bleskensgraaf. De Groot won wel zijn partij maar had hiervoor 36 beurten nodig om zijn vijftig carambols te maken. Piet Stuij, koploper in de Wijngaardse competitie speelde erg wisselvallig. In zijn eerste partij tegen Bas Stuij kwam Piet er niet aan te pas en verloor kansloos 10-5. Maar in zijn tweede partij werd Cees Boer uit Bleskensgraaf met 10-4 verslagen. Ook Henk de Jong (Bleskensgraaf) had een goede avond: in zijn eerste partij behaalde hij 9 punten. In zijn tweede sloot hij uit zijn slof, waar Dick Swijnenburg met zijn 4 punten het nakijken had.

In de totaalstand, na de eerste rondgang van vijf, staat De Lukkie Klos fier aan kop met 73 punten, tweede Bleskensgraaf 64 punten en de titelverdediger van het vorige seizoen belandde onderaan met 59 punten. De volgende ontmoeting tussen de kernen is op 23 november.

advertentie
advertentie