Kleindierenshow in Sporthal de Lockhorst

26 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De leden van Kleindierensportvereniging Merwezoom poetsen hun dieren weer op voor de Merweshow die op vrijdag 2 en zaterdag 3 november plaats vindt in Sporthal de Lockhorst in Sliedrecht. Tijdens deze jaarlijkse show stellen de leden van de vereniging hun beste konijnen, duiven en hoenders tentoon, waarmee ze strijden om het kampioenschap. Er zijn ook volièrevogels te bewonderen van de leden van Vogelvereniging de Vogelvriend. Verder is er een Rad van Avontuur met mooie prijzen en natuurlijk ontbreekt de caviabaan niet.

,,Het hele jaar ben ik met m'n dieren bezig voor dit moment'', vertelt Pieta Kraaijeveld. Zij fokt al sinds 2000 Tesselcavia's. Dit zijn cavia's met lang krullend haar. ,,De cavia's worden in het begin van het jaar geboren. Een leuke tijd met al die kleine diertjes. De mooiste houd ik dan voor de show.'' En dan begint het harde werken voor de fokster. De cavia's hebben lang haar dus dat moet het hele jaar verzorgd worden: kammen, borstelen, zorgen dat het niet in de klit komt. ,,Een aantal dagen voor de Merweshow was ik de cavia's die meegaan naar de show. Eerst wassen met babyshampoo, daarna droogföhnen en borstelen. Het kost gemiddeld een uur per cavia, maar dat heb ik er graag voor over. Alles om kampioen te worden'', lacht de liefhebster.

Op vrijdag 2 november wordt overdag de keurdag gehouden. De dieren, zo'n 294 in totaal, worden dan gekeurd door speciaal opgeleide keurmeesters. De lat ligt hoog om kampioen te worden, elk haartje en veertje moet goed zitten. ,,De kwaliteit binnen de vereniging ligt hoog, het is dan echt belangrijk dat de dieren in topconditie zijn. Een slecht gewassen cavia kan ik me niet permitteren, dat kost punten en dus het kampioenschap,'' aldus een al wat nerveuze Pieta. ,,Het is ook een gezellige dag, want ondanks de strijd gunnen we elkaar het kampioenschap wel. Iedereen wil toch dat het beste dier wint, ook al is die niet van jezelf.''

Na de keurdag kunnen de dieren tot zaterdagmiddag bewonderd worden. ,,Het is altijd leuk als mensen komen kijken naar je dieren. Als mensen vragen hebben over de dieren of de vereniging beantwoord ik of een van de andere leden die graag.''

Ook de Sliedrechtse Vogelvereniging De Vogelvriend is aanwezig in De Lockhorst met verschillende volièrevogels van de kleine grasparkiet tot grote papegaaien.

De toegang is gratis. Openingstijden: vrijdag 2 november van 19:00 tot 22:00 uur en zaterdag 3 november van 10:00 tot 17:00 uur. Voor meer informatie: www.merwezoom.nl. Voor inlichtingen over De Vogelvriend: A. Spaans, 0184-415271.

advertentie
advertentie