De Bonkelaar definitief ter ziele

26 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De sloop van de Bonkelaar is deze week gestart. Daarmee is het theater, waaraan veel Sliedrechters goede herinneringen bewaren, definitief ter ziele. Daarvoor in de plaats zal een appartementencomplex verrijzen mét een nieuwe ruimte voor de bibliotheek.

In 1967 kreeg architect Otto Greiner de opdracht het ontwerp te maken voor een nieuw cultureel centrum dat de gemeente Sliedrecht in het centrum van het dopr wilde hebben hebben. Hij ontwierp een gebouw met een grote zaal voor maximaal 500 personen, een ontmoetingsruimte, een expositieruimte, een foyer, een jeugdzaal, repetitielokalen, een multifunctionele ruimte en een bibliotheek met een openbare leeszaal. Het gebouw werd in 1974 in gebruik genomen. In de beginjaren 90 gingen de deuren definitief dicht wegens financiële problemen. Successen waren er echter ook. Grote namen traden er op: Doe Maar, BZN, Golden Earring, André van Duin; ze zorgen voor lange rijen op het Bonkelaarplein. Maar ook Crescendo en Wilhelmus zullen warme herinneringen hebben aan hun jaarlijkse opvoeringen in De Bonkelaar.

Het Kompas doet hierbij een oproep deze herinneringen met andere lezers te delen. Reageer op dit bericht en verwoord de gevoelens die De Bonkelaar bij u oproept. Foto's toevoegen mag natuurlijk ook. Bij voldoende response maakt de redactie hier een mooie collage in woord en beeld van.

Zie ook de foto's 2 tot en met 7 bij dit bericht, afkomstig de website http://historie-fotoarchief.sliedrecht.nl. Plaatjes die uw geheugen ongetwijfeld doen opfrissen.

advertentie
advertentie