Sliedrecht Sport rekent opnieuw af met concurrent

28 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Aan het einde van een zware week met een vermoeiende reis richting Azerbeidzjan en een pittige match tegen Igtisadchi Baku hebben de volleybalsters van Sliedrecht Sport de belangrijke competitiewedstrijd tegen concurrent Alterno winnend weten af te sluiten: 1-3.

De technische staf met coach Appie Krijnsen en Erik Zietse zagen tot hun voldoening, dat het door hun sterk aangezette belang van deze wedstrijd goed door het team was opgepikt. In de eerste twee sets kreeg het verbouwereerde Alterno alle hoeken van de Alternohal te zien en leek het af te stevenen op een regelrechte inmaak partij: 14-25, 12-25.

Onbewust sloop er na die tweede set enige gemakzucht binnen bij Sliedrecht Sport gekoppeld aan een alles-of-niets instelling bij de Apeldoornse gastvrouwen. Het resulteerde in een 26-24 overwinning, nadat Sliedrecht Sport bij 22-24 een matchpoint niet wisten te verzilveren. Het gaf bij Alterno nog enige inspiratie om een kentering in de wedstrijd te bewerkstelligen. Het leidde zelfs tot een setpoint bij 25-24, maar Sliedrecht Sport wist vervolgens mede dankzij een foute opslag van Alterno een loodzware vijfde set te verhinderen: 25-27.

Sliedrecht Sport gaat met een groeiend zelfvertrouwen zich de komende dagen terdege voorbereiden op de tweede wedstrijd in het CEV Cup toernooi tegen Igtisadchi Baku. Het hoopt in het Topsportcentrum een visitekaartje af te geven voor het Nederlandse vrouwenvolleybal in het algemeen, dat internationaal gezien heel goed positieve impulsen kan gebruiken.

advertentie
advertentie