Sliedrecht raakt verder op stoom

29 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na de zwaarbevochten 3-2 zege op LRC van vorige week, heeft Sliedrecht er ook afgelopen zaterdag op eigen veld geen gras over laten groeien, dat het dit seizoen wel degelijk mee wil doen om de prijzen.

Een uur lang speelde het team van trainer John de Wolf uiterst gemotiveerd en goed combinerend tegenstander en hekkensluiter Altena compleet van de mat. Omdat het daarna de teugels enigszins liet vieren stokte de teller uiteindelijk bij 6-1. Door de tweede zege op rij klimt Sliedrecht naar de derde plaats op de ranglijst.

In een hoog tempo en gretig profiterend van de ruimte die het geboden kreeg zette Sliedrecht vanaf het begin Altena stevig onder druk. Het resulteerde al na 6 minuten in een treffer van Nilton Tavares Ramos, die een individuele actie doeltreffend afrondde: 1-0. Een overtreding van Joey Rijsdijk binnen het strafschopgebied (trekken aan het shirt van Arjan van Vuuren) betekende een strafschop voor Altena, die door aanvoerder Remon Duijzer werd benut: 1-1. Sliedrecht bleef de betere ploeg, Jordy de Jong bracht het in de 40e minuut in de score tot uiting: 2-1.

Sliedrecht kende in het eerste kwartier na rust de sterkste fase van de wedstrijd. In de 46ste minuut was Nilton Tavares Ramos attent in de rebound bij een schot van Dennis Verhoef, die doelman Rean Bok niet klemvast kreeg (3-1). Twee minuten later stoomde Leon Ramos vanaf links door tot aan de achterlijn, zijn messcherpe voorzet werd door Luciano van Harlingen zeer knap binnengeschoten (4-1). Een prima steekpass van Anthonie Malawauw werd door Luciano van Harlingen in de 55ste minuut knap afgerond en nog geen 5 minuten liep Dennis Verhoef goed door op een dieptepass, die hem in de gelegenheid stelde om de 6-1 binnen te schieten.

Twee schoten op paal en lat van Nilton Tavares Ramos en Luciano van Harlingen mochten de score niet verder opvoeren. De eerste periode titel werd door Alblasserdam gewonnen, Sliedrecht kan in de komende wedstrijden tegen VVGZ (uit) en Heerjansdam (thuis) bevestigen dat het op de goede weg is.

Opstelling Sliedrecht: Jeffrey ter Veer ; Dani Monteiro (62' Danny Struijk), Berry de Groot (62' Sven Akkerman), Joey Rijsdijk (52' Levi Liesveld), Leon Ramos ; Jordy de Jong, Anthonie Malawauw, Stefan van Dam ; Dennis Verhoef, Nilton Tavares Ramos, Luciano van Harlingen.

Geel: Jeffrey ter Veer, Joey Rijsdijk.