Meer testpersonen gezocht voor fitheidsonderzoek

5 november 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor het landelijke onderzoek hoe fit is Nederland worden nog testpersonen gezocht. Voor Sliedrecht vindt het onderzoek plaats bij Danssport Educatie Centrum Martine. Voor deelname aan het onderzoek van vijf weken wordt 49 euro eigen bijdrage gevraagd. Dat is inclusief alle testen, begeleiding, vijf weken lang sporten en een uitgebreide analyse van de testresultaten.

Bijna iedereen weet wel dat bewegen gezond is. Maar wat velen niet weten is dat twee maal per week een uurtje bewegen al zorgt voor een enorme verbetering van de gezondheid. Hoe groot die verbetering exact is, wordt in een landelijk fitheidsonderzoek onderzocht.

Daarom worden 100 testpersonen gezocht die gedurende vijf weken aan de hand van een trainingprogramma actief gaan bewegen. Vooraf wordt een begintest gedaan waarbij de PFI (persoonlijke fitheids index) en de PFL (persoonlijke fitheids leeftijd) berekend worden. Na vijf weken wordt bij de hertest bekeken wat het effect van tien trainingen is op beide cijfers.

Inmiddels zijn de eerste personen getest en begonnen met bewegen. Er is in Sliedrecht nog plaats om deel te nemen aan het onderzoek. De voorwaarden om deel te nemen zijn; men moet ongetraind zijn, tussen de 35 en 70 jaar en gedurende vijf weken minimaal twee keer per week komen bewegen in het sportcentrum.

Meer informatie over het onderzoek is te lezen op www.hoefitisnederland.nl of te verkrijgen bij Danssport Educatiecentrum Martine via: 06-52033542/ info@danssportcentrummartine.nl. Via dit nummer of e-mail adres kunt u zich ook aanmelden voor het onderzoek.

advertentie
advertentie