Stoner-avond in Elektra

8 november 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - JC Elektra viert op zaterdag 17 november de successen die Sliedrechters momenteel boeken in de stoner scene. ,,Het lijkt bijna wel alsof Sliedrecht het bruisende middelpunt van de stoner scene in Nederland begint te raken. Zo hebben we de grote successen van de Sliedrechtse muzikale trots The Machine. maar ook de jonge mannen van de nieuwe stoner band Kolonist. En natuurlijk oud-Sliedrechter Thomas van den Reydt die nu samen met leden van de legendarische bands 35007 en Lucid speelt. We vieren dit door al deze bands zaterdagavond te laten spelen in Elektra", vertelt Jeroen Loeve.

De jongens van Kolonist spelen al langer dan vandaag maar zijn pas sinds kort samengekomen in een nieuwe formatie die ogenschijnlijk moeiteloos psychedelica laat overvloeien in harde rock stukken. Wie goed luistert hoort duidelijk de invloeden van bands als Colour Haze en Samsara Blues Experiment. Het is een compleet instrumentale band die de leegte van missende vocalen opvullen met prachtige gitaarsolo's.

Monomyth is een unieke band met de combinaties van toetsen, bas en gitaar solo's. Met vlagen doen ze denken aan de legendarische band Pink Floyd. De bassist is afkomstig van stoner band Lucid en de drummer is van Neerlands grootste stoner band uit de jaren 90: 35007. Dat samen met de Sliedrechtse leadgitarist Thomas van den Reydt staat garant voor een onvergetelijke muzikale ervaring.

The Machine treedt inmiddels meer op in het buitenland dan in eigen land. Zo hebben ze onlangs twee weken door Europa getourd met Lonely Kamel, My Sleeping Karma en Samsara Blues Experiment. Ook zijn ze ingevlogen naar Italië om te spelen op het fameuze Duna Jam, stonden ze de afgelopen maand in Hamburg op het podium en speelden ze in Antwerpen samen met Kadavar. Kortom een lange reeks van optredens waar geen einde aan lijkt te komen. Hun laatste plaat "Drie'' was binnen drie weken volledig uitverkocht.

,,Dit alles maakt dat wij als Sliedrechters trots mogen en misschien wel moeten zijn op wat Kolonist, Monomyth en The Machine bereikt hebben en toevoegen aan de Nederlandse muziekscene", besluit Loeve.

De zaal gaat open om 20.00 uur. Entree: 5 euro.

advertentie
advertentie