Nieuwe collectie van Unicef

9 november 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Unicef heeft weer een nieuwe collectie artikelen in de verkoop. Alle producten hebben één ding gemeen: een vrolijk ontwerp met dansende kinderen die elkaars hand vasthouden en hiermee de wereld tonen wat vriendschap is. Op dinsdagmiddag 27 november van 15.00 tot 17.00 uur zijn deze nieuwe Unicef-kaarten en cadeaus te koop in de grote zaal op de eerste verdieping van de serviceflat Drechtstreek aan de Lijsterweg 31 in Sliedrecht.

Thema van dit jaar is: 'We gaan voor nul, ieder kind dat sterft is er één teveel!'. Iedere dag sterven er kinderen door longontsteking, diarree en malaria. Unicef zorgt dat de basismedicijnen door het land worden ingekocht. Tevens is schoon water en aanleg van wc's in de dorpen een vereiste. Ook wordt er voor opleiding van medisch personeel gezorgd. Landen die centraal staan zijn: Sierra Leone, Nepal en Burundi. Unicef ziet erop toe dat er in alle landen voldoende wetten zijn om kinderen te beschermen. Ondersteunt de nationale gezondheidszorg en voorzieningen voor schoon water, sanitaire voorzieningen en hygiëne. Ook assisteert Unicef de overheid bij het opzetten van de inentingscampagne voor polio, kinkhoest, tbc, tetanus en difterie. Speciale aandacht is er voor de vrouwen en kinderen in achtergestelde positie. Ook vergeet Unicef het recht van onderwijs niet. Ieder kind dat onderwijs krijgt creëert kansen voor de toekomst. Onderwijs en gelijkheid voor meisjes en jongens staan centraal bij Unicef.

Door de producten te kopen op dinsdag 27 november kan iedereen Unicef bij dit werk ondersteunen. Bestellen kan ook (zonder verzendkosten) bij Marjan Boer, telefoonnummer: 0184-415063 of door een mail te sturen naar: marjanunicef@hotmail.com. De artikelen zijn te bekijken op www.unicefshop.nl.

advertentie
advertentie