Verbouwing uitvaartcentrum De Drechtstreek

12 november 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Drechtstreek is een uitvaartorganisatie die kwaliteit, betrouwbaarheid en transparantie hoog in het vaandel heeft staan. Klanten kunnen rekenen op professionaliteit en stijl, discretie en betrokkenheid, openheid en eerlijkheid. Persoonlijke wensen en verwachtingen worden zoveel mogelijk verwezenlijkt bij de begeleiding van een uitvaart. Om nog beter aan te kunnen sluiten bij de beleving, wensen en verwachtingen, wordt op korte termijn begonnen aan een grootschalige verbouwing van het uitvaartcentrum, aan de Jan Steenstraat in Sliedrecht.

Aandacht, respect, rust en privacy zijn voor nabestaanden belangrijke aspecten in een moeilijke periode. Ook daarin stelt uitvaartorganisatie De Drechtstreek hoge eisen aan de begeleiding en het serviceniveau, volgens Bert Nederveen. ,,De faciliteiten van onze uitvaartcentra spelen duidelijk een rol van betekenis voor familie en vrienden. De sfeer en ruimte van de entree en de condoleanceruimte dienen rustig, open en sereen te zijn. Daarmee wordt een vertrouwde sfeer opgeroepen. Mensen moeten zich er, ondanks het verdriet en de machteloosheid, op hun gemak voelen. Voor de familiekamers geldt eigenlijk hetzelfde. Daar staan rust en privacy voorop."

Bij de verbouwing die op korte termijn start wordt de gehele voorgevel en de entree gemoderniseerd. Die krijgen een eigentijdse uitstraling. De condoleanceruimtes en de zaal voor afscheidsdiensten worden ruimer opgezet en krijgen een nieuw, passend interieur. Tijdens de verbouwing wordt het hele pand meteen voorzien van een nieuw klimaatbeheersingssysteem. Daarnaast wordt ook het kantoor vergroot en gemoderniseerd. De werkzaamheden zullen tot media april 2013 duren. ,,Het uitvaartcentrum blijft in gebruik tijdens de verbouwing", vertelt Bert Nederveen. ,,We kunnen iedereen nadrukkelijk verzekeren dat de werkzaamheden geen verstorend effect hebben op de momenten dat stilte en privacy gewenst zijn. Respect voor de overledene en hun nabestaanden zijn de belangrijkste aspecten in de service en begeleiding die De Drechtstreek biedt. Dat is van onschatbare waarde."

Het uitvaartcentrum van De Drechtstreek biedt condoleanceruimtes en een kerkzaal voor 200 personen. Daarnaast zijn er diverse familiekamers beschikbaar, waar nabestaanden dag en nacht terecht kunnen om ongestoord afscheid te nemen van hun dierbare.

advertentie
advertentie