Schaakmusketiers slaan toe bij de senioren

11 november 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht hebben de drie Musketiers alle drie gewonnen van hun veel oudere tegenstanders. De talentvolle jeugdspelers lieten weer zien dat ze met de week beter gaan schaken en een plaag worden voor de senioren. De gebroeders Mensing scoorden beiden dus een vol punt. Nederlands kampioen Andrew verraste Mark van Hulst en broer Adrian versloeg oud-voorzitter Jan Veenis. De derde Musketier, Jorik Klein, won van Cees Moes in een snelle aanvallende partij.

Bovenaan heeft Niels Mijnster opnieuw gestunt. Dit keer was drievoudig kampioen Peter van den Bergh zijn slachtoffer. Al vanaf de opening wond de jeugdspeler er geen doekjes om en kwam al snel beter te staan. In het middenspel leek het even mis te gaan, maar na een stukoffer kreeg Mijnster drie pionnen tegen een paard, waarna hij met deze pionnen de stelling van Van den Bergh definitief slechtte. Peter blijft wel eerste in de stand, maar Niels stijgt door deze uitslag naar de derde plaats.

Er waren deze ronde meer opmerkelijke uitslagen te noteren. Zo won Hans Klein verrassend van jeugdtalent Tobias Dekker. Klein liet zien het aanvallende schaken nog niet verleerd te zijn en versloeg Dekker - naar eigen zeggen - met een leuk trucje. Hans nadert koploper Peter van den Bergh nu met rasse schreden. Jerry van Rekom ging er eens goed voor zitten in zijn partij tegen Wim Pool. De geplaagde teamleider van het eerste team had al snel de overhand en kon uiteindelijk het punt bijschrijven. Martin Prins maakte dankbaar gebruik van een misgreep van Jan Sulman en gaf dit voordeel niet meer uit handen. Sulman staat op een voor hem zeer teleurstellende 31e plaats en zal er hard voor moeten werken om zijn goede prestatie van de vorige seizoenen te evenaren.

Randpionkoning Kees Wessels en Theo Dekker vochten de hele avond om de winst om uiteindelijk beiden met alleen een koning op het bord te eindigen. Ook Wout Boer en Peter Vis gingen lange tijd gelijk op en konden elk een pion laten promoveren, maar Peter greep in het eindspel mis, waardoor de oud-voorzitter toch nog won. Peter van de Poel mocht aantreden tegen clubkampioen Wim Hokken en ondervond al snel dat Hokken nog een maatje te groot was. Ook Jurgen de Haan kreeg een eerste teamspeler tegenover zich en moest tegen Robert van Rekom al snel zijn koning omleggen. Jan Willem Kraaijeveld maakte een foutje tegen Henri Hartog, die dat natuurlijk niet overzag en de partij daarna rustig uitschoof. Rik Versteeg liet tegen Leo Koppelaar zien dat zijn mooie partij in de externe competitie van afgelopen woensdag geen toeval was en versloeg de gepensioneerd drogist in aanvallende stijl.

advertentie
advertentie