Wandillustraties in trappenhuis Geulstraat

12 november 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In opdracht van Vestia Zuid Nederland heeft Femme Cacau een serie van acht wandillustraties ontworpen. Deze zijn uitgevoerd in het trappenhuis en hallen van woongebouw in de Geulstraat, Sliedrecht.

Femme Cacau is een samenwerkingsverband tussen twee jonge ontwerpers: Linda Willemszoon en Geeske Wiarda. Sinds 2005 bedenken zij concepten waaruit ze wandillustraties en dessins ontwerpen voor mode, interieur en exterieur. Voor de Geulstraat heeft Femme Cacau wandillustraties ontworpen met het concept Lichtreflecties. ,,Elke bewoner ziet vanuit zijn woning het landschap rondom de flat. Dit landschap heeft vanaf iedere etage een ander kijkpunt op de horizon. Wat gedurende de dag een verandering van licht ondergaat door de verschillende standen van de zon. Deze zonnestralen zijn in de woningen zichtbaar door de lichtreflecties door het raam waardoor een spel van licht en schaduw ontstaat", aldus de ontwerpers. De beleving van licht heeft Femme Cacau vertaald naar de wandillustraties, waar de standen en prisma kleuren van de zon veranderen per etage: opkomst, hoogste punt, ware zonnetijd en schemering.

De bewoners zijn enthousiast. ,,Mooi, zo krijgen het trappenhuis en de hallen kleur en sfeer.'' ,,Wanneer komen jullie bij de vierde etage, we zijn zo benieuwd wat voor kleuren wij krijgen." Wat Femme Cacau ook opviel was de creativiteit van de bewoners. ,,Veel bewoners zijn betrokken bij kunst en cultuur. Zo veranderde een bewoner de vierde verdieping spontaan in een expositie door zijn eigen schilderijen aan ons te laten zien. Bestaande uit landschappen gebaseerd op zijn land van herkomst en stadsgezichten van Sliedrecht. Andere voorbijgaande bewoners reageerden daar weer op: ik wist niet eens dat mijn buurman dat deed, wat bijzonder!"

Voor meer informatie over Femme Cacau: www.femmecacau.nl. En over Vestia Zuid Nederland www.vestia.nl/zuidnederland.

advertentie
advertentie