Straten kunnen zich aanmelden voor Hier Klimaatfeest

13 november 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ook Sliedrechtse straten kunnen weer meedoen aan het HIER Klimaatstraatfeest. HIER is een initiatief van dertig maatschappelijke organisaties. De energiebesparingswedstrijd voor Nederlandse straten is een onderdeel van de HIER Klimaatcampagne. Wethouder De Waard: ,,De gemeente wil duurzaamheid bevorderen door onder meer initiatieven daartoe te stimuleren en faciliteren. Wij hopen op deze manier inwoners te stimuleren zuiniger met energie om te gaan en bij te dragen aan het verminderen van de uitstoot van CO2."

Op 21 november start de competitie. Deelnemers kunnen punten verzamelen door energiebesparende maatregelen te nemen en bewustwordingstestjes te doen op internet. Vooral als bewoners in een straat gezamenlijke acties ondernemen, bijvoorbeeld woningisolatie (tochtstrips) aanbrengen of een autoloze dag organiseren, levert dat veel punten op. Door zoveel mogelijk punten te verzamelen maken de deelnemers kans op het superstraatfeest, een Groene Straatbingo of een feestbudget om zelf een leuk feestje te organiseren.

Er hebben zich inmiddels al vijf Sliedrechtse straten aangemeld. De gemeente ondersteunt de campagne met een financiële bijdrage. Sliedrecht heeft het predicaat Gouden Ster gemeente van de organisatie gekregen en de deelnemende straten verdienen direct 1000 extra punten.

Voor alle deelnemende straten is er promotiemateriaal, zoals posters, flyers, vlaggetjes en stickers beschikbaar op het gemeentekantoor, aan de Industrieweg 11. Dit kan bij de receptie opgehaald worden. De wedstrijd eindigt op 31 maart 2013.

Wethouder De Waard: ,,Het zou fijn zijn als er veel straten aan de wedstrijd deelnemen. Hoe leuk zou het dan zijn als in Sliedrecht het Superstraatfeest, met een optreden van een bekende artiest, plaatsvindt."

Straten die mee willen doen kunnen kijken op www.klimaatstraatfeest.nl voor meer informatie.

advertentie
advertentie