Zelfvertrouwen groeit bij Sliedrecht

14 november 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft de pittige trilogie wedstrijden tegen directe concurrenten afgesloten met een saldo van 7 punten. De voormalige hoofdklassers LRC (3-2) en Heerjansdam (1-0) kregen klop op sportpark De Lockhorst. Het gelijke spel bij V.V.G.Z. (2-2) stemde niet helemaal tot tevredenheid in de wetenschap dat er meer in gezeten had. Maar al met al is het zelfvertrouwen binnen de selectie van trainer-coach John de Wolf aardig gegroeid de laatste weken en dat belooft veel goeds voor de streekderby van aanstaande zaterdag, wanneer Sliedrecht op bezoek gaat bij Drechtstreek.

Door Wim van Mourik

In Papendrecht wacht overigens een zeker niet te onderschatten tegenstander, die zich momenteel redelijk goed weet te handhaven in het eerste jaar in de clubhistorie als eerste klasser. Vorig weekeinde won Drechtstreek uit bij Roda Boys met 2-0 en de eerdere 7-1 thuis tegen Altena spreekt voor de offensieve mogelijkheden binnen het team van trainer John den Dunnen. Goede oude bekenden binnen de selectie van Drechtstreek zijn Timo v.d. Want (ex Sliedrecht) en assistent trainer Ron Vastenouw, die in het verleden een aantal jeugdteams trainde bij Sliedrecht.

Sliedrecht won afgelopen zaterdag met 1-0 van Heerjansdam: Nilton Tavares Ramos kopte al in de twaalfde minuut een voorzet van Jordy de Jong binnen. De bijna 400 toeschouwers op sportpark De Lockhorst gingen er nog eens extra goed voor zitten en kregen ook waar voor hun geld. In de eerste helft lag het tempo hoog en zochten beide teams de aanval om een snelle beslissing te forceren. Drie corners op rij in het eerste kwartier onderstreepten ook de ambities van de gasten uit Heerjansdam, waar trainer Philip den Haan op een positief vervolg hoopte na een goede serie van drie gewonnen wedstrijden. Sliedrecht doelman Jeffrey ter Veer stond met name voor de rust regelmatig de gelijkmaker in de weg, aan de andere kant verzuimde Sliedrecht toen al ruimer afstand te nemen van de gasten uit Heerjansdam, waar voorzitter Janus van Peenen zijn vaste stek achter het doel van de tegenstander weer had ingenomen.

Met name na rust was de praeses, die na afloop van de wedstrijd zijn eigen trainer geen blik of hand waardig gunde, de eenzaamste persoon op de Lockhorst omdat de meeste activiteiten aan de overzijde plaats vonden. Sliedrecht liet echter handenvol kansen onbenut en riep daardoor bijna een ongeschreven voetbalwet over zich af. De tegentreffer van Heerjansdam bleef echter uit en de vreugde over een nieuwe zege op een titelkandidaat was groot.

Meer en meer begint de aanpak van John de Wolf zijn vruchten af te werpen. De voormalig Feyenoorder houdt echter stevig de vinger aan de pols: ,,Natuurlijk hebben wij een prima team en als iedereen zich aan de afspraken houdt zal het moeilijk zijn om ons te verslaan. Wij zullen echter iedere wedstrijd voor de volle honderd procent scherp moeten zijn en helemaal niemand onderschatten. Dat zal ook komende zaterdag weer het geval moeten zijn."