Inzameling boodschappen voor Voedselbank

15 november 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op vrijdag 23 november en zaterdag 24 november wordt in Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf, Nieuw-Lekkerland, Hardinxveld Giessendam en Sliedrecht voedsel ingezameld voor de voedselbank. Op deze dagen staan de vrijwilligers van de voedselbank in de supermarkten met het verzoek om iets extra's te kopen voor in de voedselpakketten. De voedselbank ontvangt graag houdbare artikelen zoals groenten, fruit, vlees- of visproducten in pot of blik. Ook zaken als koffie en thee, toiletartikelen en wasmiddelen zijn erg welkom.

,,Het landelijke aanbod van voedsel voor de voedselbanken loopt flink terug, terwijl het aantal aanvragen oploopt. Hierdoor ontvangt de voedselbank in Sliedrecht steeds minder vanuit het depot in Rotterdam. De lokale inzameling en de bijdragen van ondernemers en particulieren speelden al een grote rol bij het vullen van de pakketten, maar dit wordt door deze ontwikkelingen steeds belangrijker", vertelt Jolanda van Leeuwen van de Voedselbank Sliedrecht. ,,We zijn heel blij dat het nog steeds lukt om met al deze bijdragen wekelijks zo'n tachtig voedselpakketten goedgevuld weg te kunnen geven."

Een bijdrage afgeven kan ook op de volgende adressen: Prinsenweer 30 in Sliedrecht, Zwaanstraat 2 in Bleskensgraaf, Dorpsstraat 7a in Wijngaarden, Dorpslaan 114 of Planetenlaan 81 (Gebouw Zevensprong, woensdagmiddag na 15.00 uur) in Nieuw-Lekkerland, Molenstraat 2 of Kon. Wilhelminalaan 56 in Hardinxveld-Giessendam.

Info: www.voedselbanksliedrecht.nl en www.voedselbank-hardinxveld-giessendam.nl . Op deze sites staat vermeld op welke tijden de Voedselbank in de diverse winkels aanwezig is.

advertentie
advertentie