Kees Wessels brengt spanning terug bij seniorencompetitie

18 november 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na ronde elf van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is de spanning weer helemaal terug. Koploper Peter van den Bergh verloor voor de tweede week op rij en zag de concurrentie angstvallig dichtbij komen. Tegen Kees Wessels kwam de koploper al snel in de verdrukking en met een mooie aanval maakte Wessels het af. Na elf ronden staan de eerste zeven schakers op de ranglijst nu op minder dan één overwinning van elkaar.

Jerry van Rekom deed goede zaken door Joost Stoker helemaal vast te zetten en het punt soepel binnen te halen. Het was alweer de derde zege op rij van de zesvoudig kampioen. Niels Mijnster en Wim Pool rookten al snel de vredespijp. Peter Vis had er niet veel zin in tegen Adrian Mensing. Na een tweede pionverlies kon hij al vroeg op de avond de stukken opruimen.

Hans Dubbeldam wist angstgegner Jan Willem Kraayeveld te verslaan. In een spannende partij trok de jongste oudere de partij naar zich toe met een laatste pion. Adrian Mensing had weliswaar een paard meer tegen Henk Prins maar kon onmogelijk alle vrijpionnen tegenhouden. Toen Henk nog 39 seconden over had op zijn klok stond Adrian mat.

Marcel Klein won verrassend van Jurgen de Haan, die zomaar een toren in de aanbieding deed. Floris Verweij hield het lang vol tegen titelverdediger Wim Hokken maar kwam aan het einde te kort. Cees Moes wisselde goede zetten af met een paar heel slechte en kwam er uiteindelijk niet meer aan te pas tegen Peter Dekker.

Henri Hartog en Jan Veenis hielden het tot in de kleine uurtjes vol. Het evenwicht werd nauwelijks verbroken met een remise als resultaat. Leo Koppelaar maakte het Robert van Rekom aardig lastig maar kon toch niet op tegen de routine van zijn jeugdige tegenstander. Rik Versteeg gaat steeds beter spelen en wist met stevige druk op veld F6 een heel arsenaal aan schaakstukken te winnen van Michiel van de Berg.

advertentie
advertentie