Sliedrecht Sport geeft galavoorstelling

21 november 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Even leek de geschiedenis zich te herhalen, afgelopen zaterdagavond in een met volle tribunes bezette, feestelijke sporthal De Stoep. De speelsters van Sliedrecht Sport hadden spontaan een kleine polonaise ingezet op de gebruikelijke overwinningstune "Het dondert en het bliksemt'' van Guus Meeuwis. Even verderop de beteuterde gezichten van de speelsters en technische staf van VC Sneek. Het deed denken aan de memorabele zondagmiddag in Friesland op de 1e april eerder dit jaar toen Sliedrecht Sport ook al feest vierde naar aanleiding van het zojuist binnengehaalde landskampioenschap.

Door Wim van Mourik

Sliedrecht Sport bediende het trouwe thuispubliek met een galavoorstelling, die er zijn mocht. In amper een uur tijd speelde het VC Sneek, derde op de ranglijst, in hoog tempo van de vloer en trakteerde het de toeschouwers op oogstrelende acties. Het bracht zelfs coach Appie Krijnsen tot een lichte vorm van euforie. ,,In deze vorm houdt niemand ons tegen in Nederland. Dit is het niveau, dat regelmatig op de training wordt gehaald en dat we, optimaal gefocust van begin tot eind, nu ook in de wedstrijd hebben laten zien.''

VC Sneek werd vanaf de allereerste opslag sterk onder druk gezet . De toon was gezet toen Nienke de Waard na een imposante serviceserie het scorebord deed verspringen van 9-3 naar 21-3. Met de uiteindelijke setcijfers 25-6, 25-14 en 25-13 was uiteindelijk ook de zevende en laatste tegenstander uit de eerste van vier competitieronden verslagen en is duidelijk, dat er momenteel geen maat staat op de suprematie van Sliedrecht Sport in de vaderlandse competitie. In de CEV Cup maakten de Thaise speelsters van Igtisadchi Baku weliswaar duidelijk, dat er op Europees niveau andere wetten gelden, duidelijk is dat de selectie onder de bezielende leiding van Appie Krijnsen en Erik Zietse forse stappen heeft gemaakt. Imposante service statistieken, een ontketende Esther Berkel, die met ongekende sprongkracht de tegenstander teisterde met een scala aan aanvalsacties, een nagenoeg foutloos optreden van libero Kirsten Knip en het hoge scoringspercentage van Bianca Gommans: het zijn maar enkele van de vele sterke punten waarmee Sliedrecht Sport tegenwoordig het visitekaartje afgeeft.

En passant werd Sliedrecht Sport deze week genomineerd voor de titel Sportploeg van het jaar op het prestigieuze RTV Rijnmond Sportgala. Het krijgt daar in deze categorie de concurrentie van het cricketteam van Excelsior'20 en de de voetballers van Feyenoord.

Komende zaterdag wordt een begin gemaakt met de tweede competitieronde, waarin Sliedrecht Sport bezoekt krijgt van Peelpush. Het ambitieuze Limburgse team maakte het Sliedrecht Sport in de eerste wedstrijd in Meijel nog moeilijk door een vijfsetter af te dwingen.

Met ex-Sliedrecht Sporters als Shannon Gerhardt, Ruth van Eenennaam en fysiotherapeute Hanneke van Leusden binnen de eigen gelederen zal het weerzien in De Stoep weliswaar hartelijk zijn, voor Sliedrecht Sport betekent het een nieuwe testcase om het hoge niveau van de laatste weken te consolideren. In hoeverre Peelpush, dat deze week in Roemenië in actie komt in het Challenge Cup toernooi, daar in mee kan gaan, zal moeten blijken. Aanvang 20.00 uur.

advertentie
advertentie