Nieuwe tegenslagen bij mannen Sliedrecht Sport

21 november 2012 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - De mannenploeg van Sliedrecht Sport blijft in deze fase van de competitie weinig bespaard. Nog maar nauwelijks hersteld van diverse fysieke ongemakken werd het uitgerekend in een cruciale fase van de altijd beladen derby tegen Next Volley Dordrecht opnieuw getroffen door een fikse tegenslag. Bij een 0-2 voorsprong in de wedstrijd en een 31-30 stand in de derde set klapte libero Frank Vlot opnieuw door de enkel. Kermend van de pijn bleef hij op de grond liggen en na een kwartier kon er pas verder gespeeld worden. Het ongelukkige voorval had een behoorlijke impact had op de mentale weerbaarheid van het team. Niet alleen de cruciale derde set werd verloren, ook betekende het een omslag in de wedstrijd, die uiteindelijk met 3-2 werd verloren: 23-25, 22-25, 32-30, 25-21,15-08.

De Dordtenaren, onder leiding van coach Michiel de Ruijter (ex Sliedrecht Sport) profiteerde gretig van de geboden mogelijkheden en trokken de fel begeerde winst naar zich toe. ,,We waren geen schim meer van de ploeg in de eerste twee sets en lieten ons als makke schapen naar het einde van de wedstrijd leiden”, blikt Roy Kroon terug. ,,Flink uithuilen, wonden likken en het masterplan herschrijven”, luidt de conclusie van de Sliedrechtse passer-loper.

Aanstaande zaterdag komt Sliedrecht Sport in actie in het nationale bekertoernooi. In Amersfoort wordt een mini-toernooi afgewerkt tegen AVV Keistad en VoCASA. Kroon: ,,De kortste weg naar Europa, maar voor nu even bedoeld om weer in het ritme te komen, een nieuwe libero in te passen en klaar te maken voor de lange reis naar Sneek, een week later.

advertentie
advertentie