Afbeelding

Onderzoek De Stoep loopt nog

21 november 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,We willen blijven investeren in ons dorp'', liet financieel wethouder Hans Tanis een aantal weken geleden optekenen toen de gemeentebegroting voor 2013 werd gepresenteerd. Een positief-krachtig geluid dat hij al vaker heeft laten horen. De forse bezuinigingsopgave die de gemeente te wachten staat (negen ton voor 2014 en structureel twee miljoen euro in de jaren daarna) mag niet ten koste gaan van grote projecten. Sporthal De Stoep is zo'n project. Uitbreiding staat al geruime tijd op stapel. Wethouder Ad de Waard hield de raad vorige week bij de begrotingsbehandeling voor dat hij in het voorjaar van 2013 inlichtingen verstrekt als de onderzoeksfase, die momenteel aan de gang is, is afgerond.

Door Erik de Bruin

Onderdeel van de onderzoeksfase is dat ook naar goedkopere alternatieven wordt gekeken. Wat voor alternatieven er zijn vertelde de wethouder niet en werd hem ook niet gevraagd. Aan Het Kompas liet hij weten dat hij niet meer kan meedelen dan wat hij aan de raad heeft verteld. Dat was niet zoveel. Behalve dan dat als de gemeenteraad per sé uitbreiding wil op de huidige locatie er nog wel een probleem is met de grondverwerving. ,,Die is nog niet gerealiseerd'', aldus de wethouder. Meer kon c.q. wilde hij (nog) niet zeggen.

Verhoging van de sporthal is noodzakelijk voor Sliedrecht Sport om op het allerhoogste niveau, waarop, zoals algemeen bekend is, het eerste damesteam actief is, Europese wedstrijden te mogen volleyballen. In de nationale competitie wordt het lage dak gedoogd door de bond. Verdere uitbreiding is zeer wenselijk omdat menig sportvereniging in het baggerdorp hunkert naar meer capaciteit.

Jos van Gameren van de PvdA benadrukte, enigszins vooruitlopend op de bezuinigingsdiscussie die komend halfjaar de boventoon zal voeren, dat zijn fractie onveranderd vasthoudt aan het beschikbaar houden van twee miljoen euro voor uitbreiding van sporthal De Stoep of een alternatief. Bij de bespreking van de Kadernota een halfjaar geleden lieten de sociaal-democraten net als het CDA weten voor uitbreiding te zijn. VVD en SGP-ChristenUnie gaven het college mee ook naar alternatieven te kijken. In het najaar zou een totaalplan worden gepresenteerd, maar dat is niet gelukt.

advertentie
advertentie