ASVZ wint gehandicaptenzorgprijs 2012

23 november 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het boek 'Triple-C. Gewoon is anders' van ASVZ heeft de Gehandicaptenzorgprijs 2012 van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) gewonnen. Het boek kreeg de prijs in de categorie Beste Praktijkproduct. In deze categorie won ASVZ ook in 2010 al eens deze prijs met de koffer 'Kinderen, waar kies ik voor?'.

Triple-C is een behandelmodel voor mensen met een verstandelijke beperking, die daarnaast gedrags- of psychische problemen hebben. In het boek 'Triple-C. Gewoon is anders' beschrijven Hans van Wouwe en Dick van de Weerd van ASVZ het Triple-C behandelmodel en de randvoorwaarden die nodig zijn om succesvol met Triple-C te werken. “Het boek is een prachtig product dat zorgverleners ervan weet te overtuigen dat anders denken en anders kijken een opening naar communicatie biedt”, aldus de jury.

Triple-C is ontstaan in 1991 met steun van hoogleraren, de CCE’s en het management van ASVZ. Samen met einder communicatie is het gelukt het model en de visie vast te leggen in het boek 'Triple-C. Gewoon is Anders'. ,,De resultaten die we de afgelopen twintig jaar bereikt hebben met onze cliënten, maken dat Triple-C terrein blijft winnen, in de zorg en in de politiek", aldus Hans van Wouwe. Het boek ‘Triple-C. Gewoon is Anders’ is verkrijgbaar via http://www.asvz.nl/triple-c/pages/subpages/bestellen.html

De Gehandicaptenzorgprijs is een initiatief van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) dat dit jaar voor de vierde keer is uitgereikt. Met de prijs wil de VGN kennisontwikkeling, kennisverspreiding en verdere professionalisering van de medewerkers in de gehandicaptenzorg stimuleren. De winnaars ontvangen beide een bedrag van € 10.000,- en een sculptuur van kunstenaar Evert Bolt. De prijs is bestemd voor verdere implementatie en ontwikkeling van de projecten.

advertentie
advertentie