Historische zege eerste schaakteam

25 november 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Werd er na de vorige wedstrijd gesproken over een historische nederlaag (8-0 tegen AAS 1), dit keer wordt er gesproken van een historische zege. Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht boekte namelijk de eerste overwinning in de tweede klasse van de landelijke competitie. Tegen het op papier veel sterkere Kennemer Combinatie 2 boekte het team van teamleider Jerry van Rekom een knappe 4,5-3,5 winst.

Vanuit de startblokken trok het Sliedrechtse vlaggenschip ten aanval. Het eerste wapenfeit kwam van Kees Wessels, waarvan zijn tegenstander al snel de klos werd. Deze geruststellende voorsprong bleef staan na een keurige remise van Theo Dekker, die zijn tegenstander in een eeuwig schaakpatroon dwong.

Kopman Joost Stoker kon het ondanks de support van opa, pa en broer niet redden en moest de vlag strijken. Vervolgens ging invaller Niels Mijnster strijdend ten onder. Dat was het sein voor Hans Klein om met een mokerslag zijn goede partij in winst om te zetten. Ook Tobias Dekker wist zijn sterk aanvallende tegenstander van het lijf te houden en won in de tegenaanval.

Het werd nog spannend toen Robert van Rekom zijn lastige eindspel niet wist te houden, waardoor het 3,5-3,5 stond. Peter van den Bergh wist in een spannende partij, die lang op remise afstevende, in het middenspel een kwaliteit te winnen. De tegenstander spartelde nog even tegen, maar de Sliedrechtse drievoudige kampioen liet de buit niet meer glippen.

Door de knappe overwinning droeg Sliedrecht 1 de rode lantaarn over aan de tegenstander. Met nog 5 ronden te gaan is de hoop op handhaving weer aanwezig.

advertentie
advertentie