3 Musketiers verslaan 3 Torens

25 november 2012 om 00:00 Nieuws

BERGSCHENHOEK - Er werd er al weken naar uitgekeken door het derde team van Schaakvereniging Sliedrecht: de topper tegen 3-Torens 2. Afgelopen vrijdag was het zover en teamleider Leo Koppelaar had weer een tactische opstelling uit de hoed getoverd. Sliedrecht 3 boekte daarmee een verrassende, maar zeer dikverdiende 6,5-1,5 zege op de favorieten.

Vanaf het begin had Sliedrecht 3 de wind in de zeilen. De wedstrijd begon al met een verrassende remise van gelegenheidskopman André van Dieën tegen de legendarische Damhuis, die zeker op meer had gerekend, maar in mindere stelling voor een half ei koos. Daarna kwam de Sliedrechtse machine stevig op gang. Als eerste gaf Kees van der Does zijn tegenstander schaakles, terwijl Peter Vis in topvorm bleek en dus ook de tegenstander kansloos liet.

De 2,5-0,5 voorsprong werd verder uitgebreid met een overwinning van Henk Prins, die zijn supervorm van 2011 weer te pakken lijkt te hebben. Daarna maakten de 3 musketiers persoonlijk een eind aan de ambities van de Bergschenhoekers. Als eerste won Adrian Mensing, waarmee de wedstrijdwinst definitief was. Andrew Mensing won opnieuw van C-teammaatje Marijn den Hartog. Tenslotte wist Jorik Klein op miraculeuze wijze zijn mindere stelling alsnog te winnen. Martijn Stoker gunde als enige de tegenstander een vol punt.

Zo kwam de 1,5-6,5 eindstand op het bord en kan Sliedrecht 3 zich voorlopig alleenheerser in de derde klasse B noemen. In de volgende wedstrijd volgt opnieuw een topper en wel Fianchetto 3.

advertentie
advertentie