Leerling Adrian verslaat meester Robert van Rekom

25 november 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de twaalfde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Adrian Mensing voor een enorme verrassing gezorgd door zijn schaakleraar Robert van Rekom te verslaan. Adrian drong Robert meteen al in de verdediging, waarna de eerste teamspeler al snel in moeilijkheden kwam. Van Rekom probeerde het tij nog te keren door er een offer tegenaan te gooien, maar het mocht niet meer baten. Een mooie opsteker voor de pas 12-jarige Adrian, die al menige senior in het stof liet bijten.

Peter van den Bergh won in een moeilijke partij van Jerry van Rekom en blijft hierdoor op de eerste plaats. Van den Bergh voelt de hete adem van achtervolger Niels Mijnster steeds meer in de nek na een mooie winst van Niels op Hans Klein. Wim Hokken won geroutineerd van Kees Wessels en klimt hierdoor naar de derde plaats.

Martin Prins en Gerard Kolenbrander speelden een gelijkopgaande partij, waarin eerst Prins beter stond, maar Kolenbrander iets beter aan het eindspel begon. Na ruiling van een aantal stukken zat er uiteindelijk niet meer dan remise in. Jan Sulman was snel klaar met Marcel Klein, terwijl zoon Jorik Klein zijn vader het goede voorbeeld gaf door teamgenoot Martijn Stoker netjes op remise te houden. Cees Moes had zicht op zijn eerste winst in zijn partij tegen Peter van de Poel, maar miste de juiste voortzetting en moest alsnog opgeven. Michiel van den Berg kwam slecht uit de opening tegen Mark van Hulst, maar vocht sterk terug. Van Hulst vergat een stuk te ruilen, waardoor Van den Berg zijn verdediging kon consolideren en na gedwongen dameruil was remise de terechte uitslag. Ook de partij tussen Leo Koppelaar en Henri Hartog werd remise nadat de stelling in het middenspel was dichtgeschoven.

In de dertiende ronde van de jeugdcompetitie heeft Floor Verschoor in de tweede groep uitstekende zaken gedaan. Ten eerste wist hij zelf in aanvallende stijl naaste concurrent Damiam Flameling te verslaan, en ten tweede zag hij koploper Hidde van Rekom verliezen van een goed spelende Rowan van der Klis. Floor staat nu keurig tweede, vlak achter koploper Hidde.

In de eerste groep won koploper William Gijsen van Christiaan Verheij, maar hij liep niet verder uit, omdat ook Roland Kop en Koos vd Berg wisten te winnen.

In de laddercompetitie hebben William Gijsen en Jochanan Alberts aan kop gezelschap gekregen van Matthias vd Dool. Het wordt dus met de week spannender in deze competitie.

advertentie
advertentie