Merwede maakt het onnodig spannend tegen DVS'69

27 november 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met in het achterhoofd de moeizame overwinning van Maassluis op DVS'69 vorige week, startte Merwede met een scherpe instelling tegen de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht. Na een gelijkopgaand begin leek Merwede zich al snel van de tegenstander te ontdoen en nam afstand in de eerste helft tot 12-7 bij rust. Er leek niets aan de hand, maar in de tweede helft bracht het De Groot & Schagen team zich onnodig in moeilijkheden. De voorsprong werd eerst uitgebouwd naar 15-9 en later 16-10. Maar daarna stokte de productie aan de kant van de thuisploeg. DVS'69 bleef echter wel scoren en rook bloed. Bij Merwede liep het steeds moeizamer en zo kon DVS'69 langzamer dichterbij sluipen tot 16-15. Gelukkig voor het thuispubliek werd Merwede op tijd wakker en vond het de korf daarna zelf nog twee keer, zodat een zwaar bevochtte 18-15 eindstand op het bord stond.

Volgende week gaat Merwede op bezoek in Goes bij TOGO. Aanvang 15.20 uur.