Denise Jannah te gast bij Sunday Jazz X-mas Edition

1 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Traditiegetrouw sluit Bigband Blast! het Sunday Jazz-seizoen af met een Special X-mas Edition. Het kerstconcert vindt plaats op zondag 16 december 15.00 uur in De Lockhorst. Speciale gast is de zangeres Denise Jannah, die in 2006 de aftrap gaf voor de reeks Sunday Jazz concerten.

Denise Jannah is geboren in Suriname. Met haar familie verhuisde ze naar Nederland in het midden van de jaren zeventig. Ze studeerde rechten aan de Universiteit van Utrecht, maar door haar liefde voor muziek stapte ze over naar het Conservatorium in Hilversum. Daar haalde ze haar diploma en een speciaal certificaat als vocal educator. In 1989 won ze de derde prijs op het "Internationales Liederfestival - Menschen" und Meer in Rostock, voormalige DDR. In dat jaar werd haar ook een belangrijke rol in de musical "A Night at the Cotton Club" aangeboden, waarin ze in uiteindelijk 347 optredens schitterde in Nederland, Duitsland en België. In 1997 werd Denise één van de hoofdrollen aangeboden in "Joe, The Musical''. In 1998 waren Denise Jannah en Marjorie Barnes de leading ladies in de muzikale show van Fats Waller "Ain't Misbehavin". Ze maakte een aantal albums, waarvan drie bij het label Blue Note. Denise trad zeven keer op tijdens het North Sea Jazz Festival en toerde de wereld van New York naar Johannesberg naar Japan en terug. Ze won twee Edison Awards, de Gouden Orpheus (Bulgarije) en de Bata Anastacievic Festival Award (Servië).

Denise Jannah heeft opgetreden voor royalty's en andere staatshoofden. Zo trad zij op voor koningin Beatrix en wijlen prins Claus, voor leiders van de Europese Unie bij de Eurotop, voor Ronald Venetiaan (Suriname ), voor ex-president Bill en zijn vrouw Hillary Clinton, voor de Nederlandse kroonprins Willem Alexander en prinses Maxima, en voor Nelson Mandela en mevrouw Mandela. Op 29 april 2009 heeft Denise de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau ontvangen.

In 2010 tourde ze met het Rosenberg Trio en speciale gasten als zangeres Denise Legree (VS) door Nederland. Vorig jaar werd een documentaire van Denise Jannah uitgezonden door de Nederlandse televisie, die was opgenomen in The Bakers Keyboard Lounge in Detroit (VS).

Bigband Blast heeft voor het concert een interessante afwisseling tussen kerstnummers en eigen repertoire gevonden. Zo wordt het jazz-minnend publiek op aantrekkelijke bigband-muziek, in al haar facetten, getrakteerd. Ook wordt er geknipoogd naar andere stijlen zoals rock en blues. Vaste BBB!-zangeres Suzanne Jansen levert, als altijd, haar vocale bijdrage aan deze X-mas editie.

De aanvang van het concert op zondag 16 december is om 15.00 uur in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 in Sliedrecht. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij: Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, 3361 BB, Sliedrecht, tel. (0184) 413046 en aan de kassa van De Lockhorst. Info: www.bigbandblast.com.

advertentie
advertentie