Niels Mijnster schwindelt opnieuw naar winst

1 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de dertiende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Niels Mijnster opnieuw van zich doen spreken. Weer wist hij vanuit slechte stand te winnen. Dit keer was zesvoudig kampioen Jerry van Rekom het slachtoffer. Door de winst en de remise van Hans Klein tegen titelverdediger Wim Hokken nam Mijnster de tweede plaats over en heeft hij koploper Peter van den Bergh in zicht. De koploper maakte korte metten met Theo Dekker, die niets kon beginnen tegen het dameoffer van de drievoudige kampioen.

Wout Boer raakt in vorm. Dit keer versloeg hij overtuigend de topscorer van het eerste team Tobias Dekker. Boer staat inmiddels al op een vierde plaats. Jan Sulman moest opgeven tegen Kees Wessels. Robert van Rekom herstelde zich goed van zijn matige seizoensstart door Henk Prins weg te combineren. Adrian Mensing zat aan het begin van zijn partij te slapen tegen Martin Prins en gaf pardoes een stuk en wat pionnen weg. Aan het eind van de partij kende Martin hetzelfde euvel en gaf pardoes een toren en de partij weg. Gelukkige winst van de coming man derhalve.

Onderaan was de strijd tussen Cees Moes en Leo Koppelaar hevig. Beiden vochten voor een eerste overwinning van het seizoen, wat geen van beiden lukte: het werd remise. Jan Willem Kraaijeveld stond de gehele partij wat minder tegen Mark van Hulst, maar die wist niet veel meer met dit voordeel te doen dan uiteindelijk remise aan te nemen. Floris Verweij kwam in zijn partij tegen Jorik Klein natuurlijk in tijdnood, maar dit keer werd dat hem nu niet fataal en kon hij een verdiend punt bijschrijven.

In de jeugdcompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft favoriet Tjerry Hut goede zaken gedaan in de top-3 van de eerste groep. Hij wist namelijk na een goede partij naaste concurrent Koos van den Berg te verslaan. Tjerry heeft na zijn winst de tweede plaats stevig in handen en heeft koploper William Gijsen nog steeds in het vizier. Met nog zes ronden te gaan gaat het nog spannend worden wie de opvolger van Joran van Eijl gaat worden.

In de tweede groep is de strijd om het kampioenschap nog helemaal open. Zowel Hidde van Rekom, Floor Verschoor als Damiam Flameling hebben kans op het kampioenschap. Ook Rowan van der klis kan zich nog gaan mengen in de strijd om het kampioenschap.

In de laddercompetitie hebben William Gijsen en Matthias vd Dool afstand genomen van de concurrentie. Al zit Rowan van der Klis de koplopers nog wel op de hielen. Ook hier wordt het dus nog spannend.

advertentie
advertentie