Kattenasiel gaat samenwerking aan met Dieren SOS

1 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Dierenambulance De Dieren SOS uit Dordrecht en het kattenasiel Stichting Dierenasiel Sliedrecht e.o. (SDS) zijn per 1 december 2012 gaan samenwerken. De Gemeente Sliedrecht heeft haar vertrouwen in de samenwerking van deze zelfstandige stichtingen laten blijken door het contract voor de zorg aan de dieren in nood in de gemeente Sliedrecht aan Stichting Dierenasiel Sliedrecht in samenwerking met Stichting De Dieren SOS te gunnen.

SDS ontving de laatste maanden van veel inwoners van de regio Sliedrecht klachten over de huidige dierenambulance service. ,,Vaak hoorden wij dat de ambulance heel laat of soms zelfs helemaal niet kwam om te helpen. Dit kon zo niet doorgaan, dus moesten we hier was een oplossing voor zoeken. En die is gevonden in deze nieuwe samenwerking", vertelt Gitta Spruit van SDS. ,,We zijn hier ontzettend enthousiast over. Ik had uit diverse hoeken gehoord dat de service van deze stichting snel, deskundig en vooral vol dierenliefde was. Na mijn eerste ontmoeting met Henk en Hannie van de Dieren SOS was ik ook overtuigd dat deze mensen het hart op de juiste plek hebben en durf ik ze de verantwoordelijkheid voor de eerste zorg voor dieren in onze regio volledig toe te vertrouwen."

De samenwerking werkt twee kanten op. ,,Katten in nood brengen we naar de SDS, waar zij alle zorg krijgen die ze nodig hebben", zegt Henk de Heer van Dieren SOS. ,,SDS is geen gewoon asiel, maar heeft een prachtige losloopruimte, waarmee ze de katten een vertrouwd en knus tijdelijk thuis bieden."

De samenwerking betekent voor deze regio dat mensen die een gewond dier vinden of een huisdier kwijt zijn, kunnen bellen met de Dieren SOS via 06- 19590444. Zij krijgen dan direct de chauffeur van de dierenambulance aan de lijn. Gitta: ,,De vrijwilligers van de Dieren SOS doen hun uiterste best om 7 dagen in de week, 24 uur per dag voor u en de dieren klaar te staan en snel ter plaatse te zijn als hun hulp nodig is. U mag natuurlijk ook bellen voor gewonde wilde dieren, zoals wilde vogels. De Dieren SOS is ook in te schakelen voor taxi-ritten als u bijvoorbeeld met uw dier naar de dierenarts moet."

Bij SDS kan iedereen nog steeds terecht die een van de asielkatten een nieuw thuis wil geven. De vrijwilligers van SDS zijn dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur. Het telefoonnummer van het asiel is nu 06-33133891. Het oude nummer: 0184-420351 is niet meer in gebruik.

Beide organisaties zijn nog op zoek naar meer enthousiaste vrijwilligers, sponsors en donateurs. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen op de websites: www.dedierensos.nl en www.sds-eo.nl. Bellen met Gitta Spruit (SDS) kan ook via 06-53 653 953 of met Henk de Heer (Dieren SOS) via 06-17419380. Stichting Dierenasiel Sliedrecht collecteert van 3 tot 8 december in Sliedrecht.

advertentie
advertentie