Sinterklaas ook feest voor kinderen Voedselbank

3 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Sinterklaasperiode is voor de kinderen van de Voedselbank ook dit jaar niet ongemerkt voorbij gegaan. Voor de derde keer heeft de actie "Geef 4 Kids'' er voor gezorgd dat er voor alle kinderen van gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank een cadeautje klaar lag. Het geld voor deze actie wordt ingezameld onder familie en vrienden en met elkaar worden de cadeautjes gekocht en ingepakt.

Daarnaast zorgde de actie van de Kiwanisclub uit Hardinxveld-Giesendam voor een grote verrassing. Deze serviceclub richt zich voornamelijk op het helpen van kinderen en heeft dat dit jaar ingevuld met de overhandiging van een cheque, waarmee de voedselbanken voor alle kinderen een mooi cadeau konden kopen.

Een bijzondere gift kwam dit jaar ook van school De Wegwijzer uit Nieuw-Lekkerland. Alle kinderen hebben voor een cadeautje gezorgd, iets van hun eigen speelgoed, of gekocht van hun eigen zakgeld. Alles is ingepakt en afgeleverd bij de voedselbank, waar deze cadeautjes bij de pakketten worden gevoegd.

,,Het is hartverwarmend om te zien dat, nu iedereen steeds meer het eigen huishoudboekje in de gaten moet houden, toch de kinderen die het minder hebben niet worden vergeten", zegt Sandria de Wild van de Voedselbank Sliedrecht. In Sliedrecht worden wekelijks meer dan 90 pakketten klaargemaakt voor gezinnen in Sliedrecht, Graafstroom, Nieuw-Lekkerland en Hardinxveld-Giessendam. ,,Tijdens de feestdagen is het mooi om wat extra's mee te kunnen geven."

Info: www.voedselbanksliedrecht.nl.

advertentie
advertentie