Een regen van medailles voor DWF-ers

4 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Omdat DWF de eerste wedstrijd niet aanwezig was stonden zij vijfde in het klassement van de Vijfkamp. Maar afgelopen zaterdag in Hardinxveld-Giessendam gingen de 21 zwemmers aan de haal met 11 gouden, 9 zilveren en 7 bronzen medailles en verbraken 23 pr's. Na deze wedstrijd staat DWF alweer fier bovenaan.

De broers Nick en Bob Hogendoorn waren beiden goed voor vier pr's. Nick scherpte zijn tijden aan op de 50 vlinder, 100 wissel, 100 school en 100 vlinder wat hem tweemaal brons en een keer goud opleverde. Bob deed dit op de 100 vrij, 50 vlinder, 200 wissel en 50 rug waarvoor hij met driemaal goud werd beloond. Tevens lieten zij hun clubgenoten en publiek geniet van een mooi race op de 400 wissel waarbij de race met 0,06 seconden in voordeel van Nick werd beslist. Evi Mijnster heeft het wedstrijdritme weer te pakken. Met drie pr's op de 100 vrij, 50 vlinder en 200 wissel en evenzoveel gouden medailles klom zij het water uit.

Nikki Paans, Liza Kooring, Geert den Ouden en John van Heteren konden ook weer twee pr's aan hun lijst toevoegen. Nikki deed dit als startzwemster in de estafette op de 50 rug en op de 50 vlinder. Liza en Geert deden dit op 100 vrij en de 50 rug. John zwom zijn pr's op de 50 vrij en de 400 wissel.

Voor Isabella de Lange (50 vlinder), Luc Veul (50 vlinder), Judith de Heer (100 wissel) en Ilse Loeve (50 school) was er één pr. Isabella pakte ook het zilver en brons op de 50 vlinder en 50 school. Voor Luc was er brons en zilver op de 50 vlinder en 50 school. Judith ging aan de haal met tweemaal goud op de 100 wissel en de 100 school.

De overige medaillewinnaars waren Anne de Heer die tweemaal zilver won op de 100 rug en de 50 vrij. Voor Chémène de Klein waren er zelfs drie medailles. Brons op de 50 vlinder, zilver op de 200 wissel en zilver op de 50 rug. Voor Jeroen Flokstra was er goud en zilver op de 50 vlinder en de 200 wissel. Sacha van Aalst behaalde brons op de 50 vlinder en goud op de 50 school. Daniel van Loon zijn zilveren medaille op de 50 vlinder is speciaal want het is de eerste die hij won voor DWF. Julia Mijnster sluit de rij met tweemaal zilver op de 100 wissel en de 100 school.

Zaterdag starten de jongste zwemmers in Dordrecht voor de tweede Speedowedstrijd.