Sliedrecht stelt fors teleur tegen CSM Boekarest

5 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Slechts een stunt van behoorlijk kaliber kan Sliedrecht Sport naar de volgende ronde helpen in het Europese toernooi om de Challenge Cup. Een ontluisterende 0-3 nederlaag (setcijfers 23-25, 12-25 en 22-25) en een behoorlijk krachtsverschil in de "home-match'' maken de missie naar de Roemeense hoofdstad, dinsdag 11 december, bijzonder zwaar. Desalniettemin klampt het Sliedrechtse kamp zich vast aan een soort Limburgs scenario, waarbij Peelpush onlangs met een 0-3 nederlaag in eigen huis toch de kwalificatie haalde, door in Roemenië de wedstrijd én de Golden Set te winnen.

Door Wim van Mourik

,,Als we dit duel goed analyseren en de dingen daar beter doen, dan waar het hier fout ging, dan wil ik het nog wel eens zien", aldus een strijdvaardige libero Kirsten Knip, die vaak het antwoord schuldig moest blijven op de goed geplaatste aanvallen van met name de Bulgaarse Karakasheva, en de Roemeense internationals Radu en Lapusneanu. Een aanvalspercentage van ruim 60 procent uit de wedstrijd statistieken onderstreepte de suprematie van eerder genoemd supertrio.

Met name in de tweede set was het verval groot aan Sliedrechtse zijde en kon de ploeg niet aanklampen aan de hoopvolle start uit de eerste set, toen coach Coiculescu al bij de eerste technische time-out zijn spelverdeelster wisselde en Sliedrecht Sport tot aan 20-16 mogelijkheden had op setwinst. Daarna kantelde het wedstrijdbeeld en draaide het degelijke en ervaren Oost-Europese collectief op volle toeren.

Coach Appie Krijnsen beaamde dat zijn team vanaf dat moment het antwoord veelvuldig schuldig moest blijven. ,,We bleken blokkerend en verdedigend niet bij machte de Roemeense aanval te stoppen. Onze beste aanvalster Esther van Berkel kwam qua aanvalspercentage niet in de buurt van de cijfers die de Roemeense vrouwen haalden. Er stond gewoon meer ervaring, meer lengte en meer kracht aan de andere kant van het net."

Zo bleek opnieuw dat de uitkomst van een volleybalmatch op internationaal niveau niet domweg aan de hand van cijfers en statistieken te voorspellen is. De kampioen van Nederland, als land op de 22e plaats van de FIVB Ranking, bleek niet opgewassen tegen de nummer 4 uit de Roemeense competitie (als land op de 37e plaats van de wereldranglijst). Sliedrecht Sport is momenteel nagenoeg zonder concurrentie lijstaanvoerder in de eredivisie, waar het slechts van VC Weert (op 6 punten) enige weerstand ondervindt. Het gebrek van het spelen van duels met serieuze weerstand lijkt het team nu op te breken op het Europese podium, waar de Challenge Cup in de schaduw staat van meer prestigieuze toernooien als de Champions League en de Super Cup.

De overwinningen in de vaderlandse competitie op Alterno (3-1) en Eurosped (0-3) benadrukken de hegemonie van Sliedrecht Sport op nationaal niveau, het bleek echter dinsdagavond in de verre van uitverkochte sporthal De Stoep niet voldoende om ook op Europees niveau te kunnen oogsten.

advertentie
advertentie