Puur! Mama voor zwangerschaps- en mamacursussen

10 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Wil je genieten van je zwangerschap en daarnaast een ontspannen en volledige voorbereiding op je bevalling? Dan hoef je niet meer verder te zoeken!", stelt Arjanneke Hogewoning. ,,Zwanger In Balans biedt je de mogelijkheid om de zwangerschap, de geboorte en de periode daarna zo bewust mogelijk te beleven. Daarnaast is het een rustmoment voor jezelf en het kindje in je buik." Praktijk 'Puur! Mama' van Arjanneke start op 7 januari een nieuwe cursus in de Krullevaar, Dr de Visserstraat 9, in Sliedrecht. ,,Het is fijn als je bij aanvang van de cursus tussen de 21 en 28 weken zwanger bent. Je kunt je inschrijven vanaf 12 weken zwangerschap."

Arjanneke werd tijdens de zwangerschap van haar zoontje geraakt door het wonder van nieuw leven en besloot de Praktijk 'Puur! Mama' voor zwangerschapsbegeleiding en beginnend moederschap te beginnen. Ze vertelt: ,,Gezien mijn onderwijsachtergrond - Ik heb een uitgebreide docentenopleiding in Amsterdam gevolgd - en mijn verwondering over dit nieuwe leven was mijn beslissing snel gemaakt."

Zwanger In Balans is gebaseerd op een praktische benadering van zwangerschapsyoga. Dit maakt de cursus aantrekkelijk voor zowel vrouwen die op zoek zijn naar zwangerschapsyoga, als vrouwen die graag ontspanning en oefeningen willen, zonder zweverigheid. ,,De cursus richt zich op ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken die je kunt toepassen in de verschillende fases van je bevalling. Ook is er veel aandacht voor het versterken van spieren die je tijdens de zwangerschap en bevalling zwaarder belast. Met name je bekkenbodem, buik- en rugspieren. Verder leer je bewust contact maken met je kindje. Dit alles bevordert het vertrouwen in jezelf, je lichaam, je zwangerschap en de bevalling."

Naast oefeningen wordt er iedere les een onderwerp rondom zwangerschap, bevalling en kraamperiode behandeld en ontmoeten de deelnemers andere aanstaande moeders, zodat ze hun ervaringen kunnen delen.

Aansluitend op de zwangerschapscursus of als losstaande cursus kunnen vrouwen ervoor kiezen verder te gaan met Mama In Balans. ,,Dit is een lessenserie die je laat zien hoe je positieve aandacht aan jezelf kunt geven, zodat jij ontspannen moeder kunt zijn. De lessen geven je een moment voor jezelf", vertelt Arjanneke. ,,Tijdens Mama In Balans doe je lichamelijke oefeningen, adem- en ontspanningsoefeningen die je kunnen helpen zodat je in balans komt. Verder worden er specifieke oefeningen gedaan die gericht zijn op het herstel na de bevalling. Ook is er steeds ruimte voor het maken van contact met andere moeders."

Mama In Balans is bedoeld voor vrouwen vanaf 6 weken na de bevalling. ,,Ook als je al langer moeder bent ben je van harte welkom. De startdatum voor deze cursus is nog niet bekend. Het is wel mogelijk je geheel vrijblijvend per e-mail aan te melden voor informatie. Je krijgt dan bericht zodra startdatum bekend is en kan vervolgens beslissen of je al dan niet mee doet."

Naast cursussen worden er door Puur! Mama ook verschillende wellness workshops gegeven. Kijk ook daarvoor op de website.

De cursussen 'Zwanger In Balans' en 'Mama In Balans' worden gegeven in de Krullevaar, Dr de Visserstraat 9, in Sliedrecht. De eerstvolgende cursus 'Zwanger In Balans' start op 7 januari, de daaropvolgende start op 18 maart 2013. Begin 2013 start de cursus 'Mama In Balans'. Voor meer info: www.puur-mama.com. Telefoon: 06-33230708. Email: info@puur-mama.com.

advertentie
advertentie