Bakker Sliedrecht beloond voor duurzame inzet

10 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bakker Sliedrecht is woensdag 5 december is Bakker Sliedrecht officieel beloond voor haar 'duurzame' inzet. Algemeen Directeur Sjaak Verhoeven ontving uit handen van Sebastiaan ter Horst, certification manager bij Bureau Veritas, het certificaat volgens de norm CO2-Prestatieladder niveau 3 gekregen. ,,Bakker Sliedrecht ziet het als haar plicht verantwoordelijkheid en betrokkenheid te tonen op maatschappelijk gebied. Een belangrijk onderdeel van Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen is het rekening houden met de omgeving en het milieu", zegt Verhoeven.

De CO2-prestatieladder is een instrument om vorm en inhoud te geven aan duurzaamheid. Het gaat daarbij met name om energiebesparing, het efficiënt gebruik maken en hergebruik maken van materialen en het gebruik van duurzame energie. Volgens de gemaakte CO2-footprint van 2011 bedraagt de netto CO2-uitstoot van Bakker Sliedrecht 1853 ton. De organisatie heeft zich nu ten doel gesteld om over een tijdsperiode van 10 jaar een reductie te realiseren van 20%. De doelstelling is gericht op de totale CO2-uitstoot waaronder ook het wagenpark en het vervoer (inclusief vliegreizen naar het buitenland) van de medewerkers valt. Om de doelstellingen te halen is een CO2-reductieplan opgesteld waarbij de focus wordt gelegd op het gebruik van schonere en zuinigere auto's, het stimuleren van een carpoolregeling, toepassen van energiezuinige verlichtingsbronnen zoals LED voor de kantoren en werkplaatsen en het inkopen van groene en duurzame energie. De reductie zal elk half jaar worden geëvalueerd, waarbij de verschillende maatregelen worden getoetst op effectiviteit.

,,Bakker Sliedrecht wil zich manifesteren als bedrijf dat uiterst serieus en verantwoord omgaat met de wereld. In principe zit het concept Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen geworteld in de beginselen van ons ondernemerschap. Alleen had het begrip vroeger geen naam. Dat is pas iets van de laatste jaren,'' stelt Verhoeven. ,,Al vanaf 1919 zijn wij dagelijks bezig met het ontwikkelen van energiebesparende systemen voor onze klanten. De Carbon Footprint van ons bedrijf - een inventarisatie van alle energieverbruikers - sluit goed aan bij het thema duurzaamheid. Als electrotechnische dienstverlener ontwerpen wij voor onze klanten grote en complexe installaties voor een breed scala van toepassingen. Dankzij een bundeling van die technische know-how binnen ons eigen bedrijf kan een wezenlijke bijdrage aan de CO2-reductie worden geleverd. Wij zullen proberen zelf zo schoon mogelijk te werken door initiatieven te ontwikkelen op zowel operationeel als strategische niveau waarmee de uitstoot van CO2 kan worden gereduceerd.''

advertentie
advertentie