Afbeelding

Tijdelijke sluiting dreigt voor horecagelegenheid

10 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een Sliedrechtse horecagelegenheid heeft een officiële bestuurlijke waarschuwing gekregen van de gemeente in verband met meerdere incidenten in het uitgaansgebied. Een bestuurlijke waarschuwing houdt in, dat wanneer zich nogmaals geweld door bezoekers voordoet of op andere wijze een verstoring van de openbare orde plaatsvindt, er een tijdelijke sluiting wordt opgelegd.

In de nacht van zaterdag 1 december op zondag 2 december was het onrustig in een deel van het Sliedrechtse uitgaansgebied. Een persoon hield zich vervelend op in een horecagelegenheid. De in het uitgaansgebied aanwezige suswachten werd gevraagd deze persoon te verwijderen. Zij werden daarbij gehinderd door aanwezige bezoekers. De situatie kon daarop zowel in de horecagelegenheid als buiten op straat niet in de hand worden gehouden. De toegesnelde politie heeft meerdere keren moeten ingrijpen.

Uit gegevens van de politie blijkt dat daar sinds afgelopen zomer al meerdere incidenten hebben plaatsgevonden. Dit heeft eerder geleid tot een gesprek van de gemeente met de uitbater van de horecagelegenheid. Burgemeester van Hemmen: ,,Ik wil een duidelijk signaal afgeven dat een dergelijk incident niet wordt getolereerd in de gemeente. We wil dat horecabezoekers veilig en gezellig kunnen uitgaan. Hierin is geen plaats voor overlast, vandalisme of geweld."

advertentie
advertentie