Sliedrecht Sport in Roemenië te volgen via livestream

10 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De vrouwen van Sliedrecht Sport maken zich op voor de return tegen CSM Bucuresti. Maandagmorgen is de ploeg al vroeg met een klein groepje supporters vertrokken naar Roemenië voor de wedstrijd die vandaag wordt gespeeld. De thuisblijvers kunnen de verrichtingen volgen via een livestream op de site van Sliedrecht Sport. Vanaf 17.00 uur verzorgt Wim van Mourik de voorbeschouwing van de wedstrijd en om 18.00 uur barst de strijd los om een plaats in de volgende ronde van de Challenge Cup.

In De Stoep kon Sliedrecht Sport vorige week geen vuist maken tegen het buitenlandse geweld in dienst van de Roemeense ploeg. Hopelijk kunnen de Sliedrechtse volleybalsters moed putten uit de goede eerste set tegen Bucuresti, die onbevangen werd gespeeld en gelijk opging tot de 20.

Ook de wedstrijd tegen hekkensluiter Lycurgus van afgelopen zaterdag betekende wellicht een opsteker voor de speelsters. De landskampioen won uit met 1-3, blijft ongeslagen en gaat met afstand aan kop. De wedstrijd kende echter wel enkele mindere momenten aan Sliedrechtse zijde. Halverwege de tweede set slopen er steeds meer foutjes in de verdediging. De set ging nog wel naar Sliedrecht Sport, maar was een voorbode voor de set die daarop volgde. Lycurgus ging alles of niets spelen, vooral in de serve en dat wierp z'n vruchten af. De derde set ging dan ook naar de Groningse dames. De vierde set begon Sliedrecht goed en pakte snel een voorsprong. Halverwege wist Lycurgus sterk terug te komen en nam brutaal de voorsprong en het initiatief. Bij een stand van 21-18 stelde Sliedrecht Sport orde op zaken en was de overwinning binnen. ,,Doel bereikt, maar ook weer genoeg leermomenten", aldus speelster Pamela Donselaar. Haar ploeg kon verder uitgelopen op Sneek, dat een puntje liet liggen in Apeldoorn bij Dynamo. Weert behaalde een ingecalculeerde overwinning en blijft met zes punten enigszins in het spoor van Sliedrecht Sport.

Maar internationaal wordt er een ander balletje geslagen dan in de nationale competitie, hebben de dames inmiddels ervaren. De volgende ronde kan alleen door een overwinning én het winnen van de gouden set behaald worden. Het zou een stunt van jewelste zijn, maar Peelpush heeft ooit bewezen dat het kan. ,,We gaan ervoor", belooft Domselaar.