Speedo-zwemmers doorstaan nieuwe uitdagingen

11 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De speedo-zwemmers van DWF hebben zaterdag een nieuwe ervaring opgedaan in de Sportboulevard van Dordrecht. Ze moesten naast de gewone afstanden voor het eerst enkele nieuwe afstanden zwemmen, waaronder de moeilijke nummers de 100 vlinder en 200 vlinder. Dat daardoor de pr-teller bleef steken bij vier pr's, mocht de pret niet drukken.

Luc Veul, Jelle van Tuijl en Daniel van Loon (jongens minioren 6) moesten als eerste het water in voor de 100 vlinder. Jelle wist een verbetering op de klokken te zetten op zijn tussentijd op de 50 vlinder. Daarna mochten Isabella de Lange, Liza Kooring, Sacha van Aalst en Ilse Loeve (meisjes junioren 1 en 2) van start voor hun eerste 200 rug. Halverwege de race verbeterde Ilse haar pr op de 100 rug. Ook Bob Hogendoorn zwom een 200 rug en hij noteerde hier een dik pr van 10 seconden.

Verderop in de wedstrijd lieten Jelle, Luc en Daniel zien dat ze voor de 200 vrij hun hand ook niet omdraaien. Toen kwam het moment dat de afstand gezwommen moest worden waar iedereen het meest zenuwachtig voor was: de 200 vlinder. De meiden Sacha, Ilse, Nikki, Isabella en Liza gingen zeer dapper van start wat resulteerde in vijf goede uitgezwommen races en halverwege een pr voor Nikki op de 100 vlinder.

Zaterdag zwemt DWF in eigen bad. De wedstrijd begint om 14:00 uur.

advertentie
advertentie