Europees avontuur Sliedrecht Sport eindigt in Boekarest

11 december 2012 om 00:00 Nieuws

BOEKAREST - Sliedrecht Sport heeft in Boekarest niet voor een stunt kunnen zorgen. De volleybalsters zijn door het sterke team van CSM Bucuresti kansloos uit het Europese toernooi om de Challenge Cup geknikkerd. Net als vorige week in De Stoep werd het 3-0 voor de Roemeense ploeg en kon Sliedrecht alleen in de eerste set serieuze tegenstand bieden tot de 20: 25-21, 25-18, 25-19.

Maandagmorgen heel vroeg vertrok de ploeg met een klein groepje supporters naar Roemenië. Daar aangekomen waren de speelsters wel even onder de indruk van de omvang van de sporthal in Boekarest. De mensen op de hoogste zitplaatsen zitten nog hoger dan het plafond dat boven het veld hangt. Maar na een paar uurtjes trainen waren de meiden geacclimatiseerd en konden ze hun rust pakken voor de wedstrijd van dinsdag. Speaker Wim van Mourik was mee om via livestream vanaf 18.00 uur de thuisblijvers op de hoogte houden van de verrichtingen van de Sliedrechtse ploeg.

Zij hoorden dat de meiden van Appie Krijnsen in de eerste set goed van start gingen en zelfs even een voorsprong hadden. Maar in de beslissende fase van set, na de twintig punten, zette Bucuresti een tandje bij en waren ze niet meer bij te benen. Na die eerste set kon Sliedrecht Sport geen vuist meer maken tegen het buitenlandse geweld in dienst van de Roemeense ploeg.

De volleybalsters kunnen zich nu 100 procent focussen op prolongatie van landelijke titel. Daarin ligt het team perfect op koers. Ook afgelopen zaterdag werden er geen punten gemorst uit bij hekkensluiter Lycurgus. De landskampioen won uit met 1-3, blijft ongeslagen en gaat met afstand aan kop. De wedstrijd kende echter wel enkele mindere momenten aan Sliedrechtse zijde. Halverwege de tweede set slopen er steeds meer foutjes in de verdediging. De set ging nog wel naar Sliedrecht Sport, maar was een voorbode voor de set die daarop volgde. Lycurgus ging alles of niets spelen, vooral in de serve en dat wierp z'n vruchten af. De derde set ging dan ook naar de Groningse dames. De vierde set begon Sliedrecht goed en pakte snel een voorsprong. Halverwege wist Lycurgus sterk terug te komen en nam brutaal de voorsprong en het initiatief. Bij een stand van 21-18 stelde Sliedrecht Sport orde op zaken en was de overwinning binnen. ,,Doel bereikt, maar ook weer genoeg leermomenten", aldus speelster Pamela Donselaar. Haar ploeg kon verder uitgelopen op Sneek, dat een puntje liet liggen in Apeldoorn bij Dynamo. Weert behaalde een ingecalculeerde overwinning en blijft met zes punten enigszins in het spoor van Sliedrecht Sport.

Zaterdag is het Super Saturday in De Stoep. Om 18:00 uur speelt Heren 1 tegen Rivo Rijssen 1 en aansluitend, om 20:30 uur speelt Dames 1 tegen SV Dynamo. De ploeg die Sneek afgelopen zaterdag verraste. Sliedrecht Sport is gewaarschuwd.