Knappe zege Sliedrecht Sport op sv Dynamo Apeldoorn

16 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Niet geheel zonder zorgen had Sliedrecht Sport toegewerkt naar de derde van vier wedstrijden binnen een tijdsbestek van slechts één week. De vraag was of de landskampioen de krachtsinspanningen van de reis en de wedstrijd in Roemenië goed had verwerkt, om nog niets eens te spreken over de mentale tik, die de uitschakeling in de Challenge Cup wellicht teweeg had gebracht.

Het duel tegen SV Dynamo Apeldoorn, runner up in de eredivisie met verrassende winst op VC Weert, stelde de 700 toeschouwers in De Stoep echter gerust. Met het opstellen van Celia Diemkoudre, Lidia Bons en Rianne Lantinga gunde de technische staf rust aan Nienke de Waard, Pamela Domselaar en Lynn Thijssen. Het gaf een extra impuls aan het team, dat geconcentreerd en goed spelend de bezoekers uit Apeldoorn geen set gunde: 25-20, 25-15 en 25-22.

Door het puntverlies van VC Weert (3-2 winst in Sneek) en het verlies van VC Sneek en Alterno zit Sliedrecht Sport in een zetel richting prolongatie van het landskampioenschap. Vooralsnog wil coach Appie Krijnsen zich nog niet onterecht rijk rekening. ,,In januari spelen wij tweemaal tegen VC Weert, het resultaat van die wedstrijden kan van doorslaggevende betekenis zijn, Bij winst zouden wij 13 punten los staan en dan pas kan je echt van een zetel spreken.''

De breedte van de selectie is inmiddels een sterke stroef geworden van Sliedrecht Sport, dat schijnbaar moeiteloos volop kan variëren in de basisopstelling zonder dat het gevolgen heeft op het verloop van de wedstrijd.

Celia Diemkoudre, uitermate gemotiveerd opspelend tegen haar oude club, was een duidelijk voorbeeld van de wijze waarop de landskampioen inmiddels een fikse voorsprong heeft op de concurrentie. Scherp serverend, prima blokkerend en ook in verdedigend opzicht een prima niveau neerzettend, overtuigde het 18-jarige talent volledig en leverde zij een aanzienlijk aandeel in de winst op de gasten uit Apeldoorn. Ook Lidia Bons en Rianne Lantinga toonden aan van waarde te zijn voor de technische staf, die zodoende de krachten kon verdelen mede met het oog op de bekerwedstrijd van zondag 16 december, wederom tegen SV Dynamo Apeldoorn, ditmaal in het Omnisport.

advertentie
advertentie