Sliedrecht Sport naar volgende bekerronde

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

APELDOORN - Bekerhouder Sliedrecht Sport heeft zich als eerste team geplaatst bij de laatste acht van het nationaal bekertoernooi door in het imposante Omnisport met 1-3 te winnen bij SV Dynamo Apeldoorn: 22-25, 18-25, 25-22, 14-25. Het was de tweede zege binnen 24 uur op de Apeldoornse opponent, die ook in De Stoep niet konden tippen aan het niveau van Sliedrecht Sport.

Coach Appie Krijnsen vertrouwde in Apeldoorn op de inzet van het ervaren trio Nienke de Waard, Pamela Domselaar en Lynn Thijssen die daags ervoor in De Stoep extra rust was gegund. Sliedrecht Sport startte scherp in de eerste set, maar zag halverwege het eerste bedrijf een voorsprong van 7 punten na een rommelige fase verdwijnen. Sterker nog, SV Dynamo Apeldoorn nam bij 17-16 het initiatief over, waarbij de piepjonge, 15-jarige Ilse Janssen veelvoudig wist te scoren. Sliedrecht Sport herstelde zich op tijd, heroverde het initiatief en trok met een afsluitende netfout van Dynamo de eerste set naar zich toe.

Sliedrecht Sport controleerde vervolgens de tweede set (18-25), maar liet zich in de daaropvolgende set met slordig spel verrassen door een goed profiterend Dynamo: 25-22. Razendsnel had de Sleidrechtse ploeg het lek vervolgens weer boven en maakten in de vierde set het lastige karwei gedecideerd af 14-25.

Sliedrecht Sport is in de kwartfinale gekoppeld aan topdivisieclub Donitas uit Groningen. De twee (uit- en thuiswedstrijd) worden eind januari 2013 gespeeld.

advertentie
advertentie