Geflatteerde nederlaag eerste schaakteam

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

WIJK AAN ZEE - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht werd in de vijfde ronde van de KNSB-competie in klasse 2B met grote cijfers verslagen door Wijker Toren 1, op papier de sterkste ploeg uit de poule. De Sliedrechters kregen prima kansen op een goed resultaat, maar hielpen die om zeep, waardoor het 6,5-1,5 werd.

De wedstrijd kende een rustig begin met een remise van gelegenheidsteamleider Theo Dekker, die vervolgens zijn team de ene na de ander winstkans zag verspelen. Na regelmatige verliespartijen van Kees Wessels en Hans Klein grepen Robert van Rekom en Wim Pool in gewonnen stellingen totaal mis en verloren nog. Joost Stoker knokte zich naar een verdiende remise, waar wellicht meer in had gezeten. Vervolgens greep Tobias Dekker in minimaal gelijke stelling ook al mis en kon zijn koning neerleggen. Tenslotte boog Niels Mijnster, die de afwezige kopman Peter van den Bergh op bord 1 verving, via enkele spectaculaire manoeuvres zijn mindere stelling om naar remise.

Zo blijft het Sliedrechtse vlaggenschip op 2 punten staan. Handhaving wordt zeker nog een hele klus. Maar het getoonde spel geeft aan dat van elke tegenstander punten gepakt kan worden.

advertentie
advertentie