Bram Lingen, voorzitter van de Raad van Toezicht van SPON, neemt afscheid

18 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Stichting Speciaal Onderwijs Drechtsteden en omgeving, opererend onder de naam SPON, neemt deze maand afscheid van haar voorzitter van de Raad van Toezicht, Bram Lingen. Bram Lingen is bijna 40 jaar vanuit diverse rollen binnen de Stichting actief geweest. Nicolai Heijster zal Bram Lingen opvolgen als voorzitter van de Raad van Toezicht van SPON.

In 1976 werd Lingen voorzitter van de Stichting Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs in Sliedrecht. Vanaf 1995 was hij voorzitter van het bestuur van de Stichting Speciaal Onderwijs Zuid-Holland Zuid en vanaf oktober 2003 fuseerde de Stichting tot het huidige SPON. In 2008 werd Lingen voorzitter van de Raad van Toezicht van SPON. Hij heeft met tomeloze inzet meegewerkt aan het opbouwen van een sterke organisatie voor aangepast onderwijs.

Bram Lingen is ook actief in diverse liefdadigheidsorganisaties. Ook vanuit die rol heeft hij SPON ondersteund, onder andere door schenkingen van digitale schoolborden, de aanschaf van speeltoestellen en het inrichten van het theehuis in Sliedrecht.

advertentie
advertentie