Merwede deelt punten met Korbatjo

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In een spannende uitwedstrijd heeft Merwede de punten moeten delen met Korbatjo uit Oud-Beijerland. Het werd 15-15.

Beide ploegen schoten werkelijk uit de startblokken en hadden binnen enkele minuten hal meerdere malen de korf weten te vinden: 4-3. De productie stokte daarna enige tijd. Korbatjo had de eerste helft de overhand en liep langzaam uit naar een 10-7 ruststand.

Aan Merwede de taak om er in de tweede helft nog een spannende wedstrijd van te maken. En dat lukte, want de ploeg kroop langzaam dichterbij. Merwede legde beter spel op de mat, waar Korbatjo juist slordiger werd. Met nog ongeveer tien minuten te spelen werd de gelijkmaker 14-14 gemaakt. Al snel volgde ook de 14-15 voorsprong voor de Merwedianen. Er kwamen zelfs kansen voor de verlossende 14-16, maar die werden gemist. En zoals het dan vaak gaat: als het doelpunt aan de ene kant niet valt, dan wordt deze aan de andere kant wel gemaakt. Met nog één minuut te spelen viel de 15-15. Een doelpunt dat volgens de Merwedianen afgekeurd had moeten worden. De Sliedrechters kregen nog één aanval met enkele doelpogingen, maar aan de stand veranderde niets meer.

Aanstaande zaterdag opnieuw een kraker tegen koploper KCR met de nieuwe coach Enno Verhoef op de bank. Aanvang 17.35 uur in de Stoep.