Dames van de kleuterschool …

23 december 2012 om 00:00 Nieuws

Oude foto (1):

Keurig uitgedost in de openlucht aan een tafeltje ergens onderaan de dijk. De plaats? Daar waar nu de Vrijzinnige Kerk staat, was vroeger een bewaarschooltje. Juffrouw Aartje van der Vlies - hoeveel kleuters zullen met haar kennis gemaakt hebben? - gaf leiding aan de school. Geheel links zit zij aan de tafel. De overige drie dames waren hulpjuffrouwen. Zij haalden de kinderen thuis op, hielpen bij het spelen buiten, maakten vlechtwerkjes met de kleintjes en brachten de kinderen later weer naar huis. Rechts op de foto de dames Boer, Hillie en haar zus Marie. Verder juf Koppelaar. De foto zal gemaakt zijn midden jaren '30. Later heeft de school een nieuwe locatie gekregen in de Oranjestraat. Toen heette de kleuterschool 'De Paddestoel'. De informatie kregen we van Henk de Kluyver, Riens Lagewaard en Riet Boeren-Boer, een tantezegger van de eerdergenoemde dames Boer.

Nieuwe foto (2):

Vijf heren hebben de grootste lol. Het lijkt wel een toneelstukje. Kennelijk is het een feestelijke gebeurtenis gezien de bloemstukken. Krijgt de man in het midden ook een hoge hoed op? In ieder geval is er nog een extra hoofddeksel in voorraad. We zijn benieuwd of er iemand is die ons wat meer van de foto kan vertellen? Waar werd de foto gemaakt, Wanneer? Ter gelegenheid van? En natuurlijk de vraag: Wie zijn hier afgebeeld?

Stuurt u gerust uw gegevens aan ons toe! We hopen weer op diverse reacties! Deze kunt u kwijt bij: Bas Lissenburg: e-mail info@historie-sliedrecht.nl of bij Bas Korporaal, Kerkbuurt 241, 3361 BH, Sliedrecht, telefoon 0184-417192, e-mail: bkorporaal@chello.nl.

advertentie
advertentie